Premier League a intrat în istoria fotbalului european! Pentru prima dată, patru echipe din Anglia s-au calificat în finalele Ligii Campionilor și Europa League. 

Joi seară, Arsenal a învins Valencia cu 4-2 (7-3 la general), iar Chelsea a avut nevoie de loviturile de departajare pentru a trece de Eintracht Frankfurt (1-1 atât în tur, cât și în retur).

În Liga Campionilor, Liverpool și Tottenham au fost conduse cu 3-0 pe ansamblul ambelor manșe, dar le-au eliminat dramatic pe Barcelona și Ajax Amsterdam.

Nivelul de joc este foarte ridicat în Anglia, iar Premier League este cel mai bun campionat din Europa„, a spus antrenorul lui Chelsea, Maurizio Sarri, citat de BBC.

În istoria cupelor europene, au mai fost doar două finale 100% englezești: Tottenham – Wolves, în Cupa UEFA, ediția 1971-1972, și Manchester United – Chelsea, în Liga Campionilor, ediția 2007-2008.

Spania a avut trei echipe în finalele Ligii Campionilor și Europa League în sezonul 2015-2016. Real Madrid și Atletico Madrid s-au luptat pentru UCL, iar Sevilla a câștigat Europa League.

Liverpool – Tottenham se va juca pe 1 iunie, pe stadionul ‘Wanda Metropolitano’ din Madrid.

Chelsea – Arsenal va avea loc pe 29 mai, la Baku.