Fostul antrenor de handbal Constantin Popescu, triplu campion mondial cu naționala României, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 90 ani.

Constantin Popescu a fost primul antrenor emerit din istoria handbalului românesc, cu trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962) și cea mai bună performanță a handbalului feminin la Jocurile Olimpice până în prezent (locul 4).

Nea Pilică, așa cum îi spune lumea din sportul pe care l-a iubit și pentru care a stat întotdeauna demn, a contribuit imens și la istoria scrisă a handbalului, fiind autorul volumelor ”Istoria handbalului românesc”, Biblia de statistică și performanță sportivă a echipelor naționale, cluburilor și sportivilor din handbal„, se arată într-un comunicat al Federației Române de Handbal.

Constantin Popescu s-a născut în Bucureşti, la 3 septembrie 1928, şi a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport.

Reputatul antrenor a primit distincții din partea a doi președinți ai României, Emil Constantinescu și Traian Băsescu. În 2007, Federația Română de Handbal l-a declarat „Antrenor Internațional de Excelență”.

Federația Română de Handbal a decis ca toate meciurile din competițiile interne programate în perioada 2–11 noiembrie să înceapă cu un moment de reculegere.