Doi români în topul celor mai buni antrenori din lume

Publicația France Football a publicat un clasament al celor mai buni antrenori din lume. Mircea Lucescu și Ștefan Kovacs sunt singurii reprezentanți ai României în această ierarhie prestigioasă.

În fruntea clasamentului France Football este olandezul Rinus Michels, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Ajax Amsterdam în 1971 și Campionatul European cu Olanda în 1988.

rinus michels

Legendarul Sir Alex Ferguson, care se confundă cu istoria clubului Manchester United, este al doilea în ierarhie, iar podiumul e completat de fostul antrenor al Milanului, italianul Arrigo Sacchi.

Mircea Lucescu se află pe locul 41, iar Ştefan Kovacs pe 43 în acest clasament.

stefan kovacs

Ștefan Kovacs a câștigat 12 trofee, cu Steaua, Ajax Amsterdam și Panathinaikos Atena. Cele mai importante sunt cele două Ligi ale Campionilor cu Ajax Amsterdam, în 1972 și 1973.

mircea lucescu

Mircea Lucescu (73 de ani) a câștigat 35 de trofee în cariera de antrenor, cu Dinamo București, Brescia, Rapid București, Galatasaray Istanbul, Beșiktaș Istanbul, Șahtior Donețk și Zenit Sankt Petersburg.

Supercupa Europei în 2000 (cu Galatasaray) și Cupa UEFA în 2009 (cu Șahtior) sunt cele mai importante performanțe pentru ‘Il Luce’.

Iată clasamentul complet al celor mai buni antrenori din lume, potrivit France Football:

france football