Doar Halep mai poate salva soarta echipei de Fed Cup a României: „Sperăm să o convingem să joace!”

simona-halep-australian-open-1

Soarta României în meciul de Fed Cup cu Rusia a devenit incertă după ce mai multe jucătoare de tenis au anunțat că nu vor onora convocările.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României, va trebui să găsească o soluție pentru ca meciul cu Rusia să nu fie pierdut dinainte.

România nu mai poate conta pe Irina Begu, Monica Niculescu, Soranei Cîrstea, care au anunțat că nu mai vor să joace în Fed Cup și Buzărnescu, accidentată.

În aceste condiții, oficialii FRT speră să o convingă pe Simona Halep să joace împotriva Rusiei, deși prima rachetă a României anunțase că nici ea nu ar dori să joace în meciul cu Rusia, prioritare pentru ea fiind acum Jocurile Olimpice de la Tokyo.

george-cosac-ion-tiriac

„Vă dați seama că și eu sunt total surprins de evenimentele din ultimele zile. Este clar că România este foarte mult slăbită fără Halep, Begu, Niculescu, Sorana și Buzărnescu, iar Rusiei îi convine de minune așa ceva. Nu ne așteptam niciodată că s-ar putea întâmpla un astfel de scenariu. Am înțeles de la domnul Segărceanu că el a fost anunțat și de Begu că nu dorește să vină pentru acest meci.

Dar vă rog eu să mai așteptăm câteva zile pentru că s-ar putea ca situația să se schimbe radical. Săptămâna viitoare trebuie să anunțăm lotul, iar eu cred că până la urmă o vom putea convinge pe Simona Halep să vină să joace împotriva Rusiei. Avem mare nevoie de ea.

Noi știm că ea și-a făcut programul ca să fie top la Olimpiadă, dar nu mi-am pierdut speranța că va juca împotriva Rusiei. Sper să o convingem să vină să ne ajute”, a spus Cosac.

Citește și ♦ LIVE VIDEO | Ultimul amical din Spania! FCSB – Jeonbuk se joacă ACUM. Echipa de start a lui Vintilă