Tenismenul sârb Novak Djokovici, locul 1 ATP, are probleme mari la umăr și urmează să fie operat. Djokovici riscă să rateze finalul de sezon și să fie depășit în clasament de către ibericul Rafael Nadal, proaspăt campion la US Open.

La 1 septembrie, Novak Djokovici a abandonat în optimile de finală la US Open, fiind condus de către elvețianul Stan Wawrinka.

Djokovici (32 de ani) are dureri la umărul stâng de câteva luni și a fost sfătuit să se opereze.

Potrivit Tennis World, sârbul va merge în Elveția pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale, iar perioada de recuperare va fi de minimum o lună.

Djokovici și-ar dori să participe la Masters-ul de la Shanghai, unde este deținătorul trofeului, dar își va reanaliza strategia. A avut un sezon extenuant, a jucat 53 de meciuri, a câștigat două titluri de Mare Șlem (Australian Open și Wimbledon). Mai important ar fi să fie apt pentru Turneul Campionilor (10-18 noiembrie), unde are de apărat finala din 2018.

Dacă nu va participa decât la Turneul Campionilor, Novak Djokovici are șanse minime să-și păstreze locul 1 în clasamentul ATP, mai ales că Rafael Nadal nu are puncte de apărat pe final de sezon. În acest moment, spaniolul este la 640 de puncte în urmă.