Cu şapte puncte câştigate în ultimele trei etape, dinamoviştii şi-au regăsit moralul alături de Duşan Uhrin. Jucătorii îl laudă pe noul antrenor şi îşi fac din nou calcule pentru playoff.

Înaintea meciului cu Astra Giurgiu, Mihai Popescu a vorbit despre colaborarea cu antrenorul ceh, care a preluat o echipă cu moralul la pământ.

„Aveam nevoie de o schimbare pentru că eram cu moralul la pământ după începutul foarte slab, dar cu victoria de acasă, din meciul cu Hermannstadt, am început un nou drum, am legat încă o victorie şi am făcut un joc bun cu Botoşani. De la început am zis că vrem să jucăm pentru play-off, după un start aşa de slab începusem să avem emoţii, dar cu această revenire ne gândim din nou la play-off şi de ce nu, mai sus. Cu Mister lucrăm foarte mult tactic, ne arată şi ne explică ce vrea dânsul să lucrăm şi să facem pe teren, cred că acesta a fost principalul factor al schimbării noastre, plus pregătirea fizică” – a explicat fundaşul în vârstă de 26 de ani.

Pentru Duşan Uhrin, meciul cu Astra va fi şi o reîntâlnire cu Dan Alexa, antrenorul care i-a fost căpitan de echipă atunci când evolua la Poli Timişoara sub conducerea cehului.

„Ne aşteptăm la un meci foarte greu pentru că Astra joacă bine acasă, am văzut și victoria lor cu CFR Cluj. Trebuie să facem totul pentru cele trei puncte, nu va fi uşor, dar sper că va fi un meci bun. Trebuie să fim atenţi la jucătorii de pe benzi, sunt rapizi, trebuie să acoperim bine şi mijlocul terenului. Alexa îmi e prieten, am lucrat mult timp cu el. A fost un luptător, era cheia echipei mele, era căpitan, a fost o perioadă frumoasă. Poate este un avantaj că mă cunoaşte, dar m-am schimbat în totalitate” – a glumit antrenorul dinamovist.

Dinamo şi-a început săptămâna cu un amical încheiat cu o victorie la scor, 6-0 cu FC Tunari. Uhrin a dezvăluit că la Giurgiu ar putea reveni o parte dintre jucătorii accidentaţi în ultima perioadă: Puljic, Brito şi Mrzljak: „Ei revin uşor, uşor, nu sunt la nivelul pe care îl doresc eu, mai trebuie să lucreze. Poate Mrzljak este gata de joc, dar nu ştiu, poate voi schimba ceva, poate Puljic ar putea juca. Avem o perioadă dificilă, trei jocuri în şase zile şi sigur trebuie să schimbăm ceva”

Astra – Dinamo se va juca sâmbătă, de la 20:30.