RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Dinamo vs Poli Iași: Foame de bani, foame de puncte

Dinamo și Poli Iași joacă pe 11 decembrie, de la ora 20:30, un meci de reper în lupta pentru evitarea retrogradării. „Câinii” sunt pe locul 12, cu 12 puncte, iar moldovenii se află pe 14, cu 10 puncte.

Jucătorii ambelor echipe nu și-au mai primit banii de mai bine de 3 luni, dar stările de sprit sunt diferite: în timp ce dinamoviștii sunt revoltați, străinii începând să plece, băieții antrenați de Daniel Pancu sunt resemnați. Doar tehnicianul atrage atenția, din când în când, că fotbaliștii săi joacă „pe burta goală”.

Ultima plecare din tabăra „alb-roșilor” este cea a portarului Rene Roman Hinojo. Astfel, contra lui Poli, rezerva lui Mejias (31 de ani) va fi Mihai Eșanu (22), goalkeeper din pepiniera proprie.

Fanii „câinilor” au anunțat că timpul lui Pablo Cortacero s-a terminat, după ce spaniolul nu s-a ținut de o nouă promisiune, aceea că va vira 1,5 milioane de euro în contul clubului până pe 9 decembrie. Rămâne de văzut cum vor reuși suporterii să îl îndepărteze pe Cortacero și din acte.

Așadar, tensiunea este mare la Dinamo, dar ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei meciuri a arătat că fotbaliștii pregătiți acum de Jerry Gane uită de probleme atunci când intră pe teren.

După 3-0 cu FC Voluntari, 3-0 cu Viitorul (în Cupa României) și 1-0 cu FC Argeș, Dinamo pare capabilă să o învingă și pe Poli Iași. Casele de pariuri îi consideră favoriți pe „câini”, oferind cote între 1.73 și  1.80 pentru victoria acestora (sursa: cote-pariuri.ro).

Chiar dacă unii dintre fotbaliștii veniți pentru acest sezon au „dezertat”, lotul lui Dinamo este în continuare mai valoros decât al lui Poli. Faptul că se bazează din nou pe români, cu excepțiile Mejias, Nemec, Fabbrini și Juan Camara (atât cât va mai rămâne și el) nu e neapărat un pas înapoi pentru „roș-albi”. O victorie în meciul de vineri seară se poate dovedi foarte importantă în lupta pentru evitarea retrogradării.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare