Dinamo vrea să profite de perioada de criză din fotbalul românesc! Jucatorii riscă să intre în șomaj tehnic. Ce sumă vor încasa

FCSB și Viitorul au anunțat că vor micșora salariile fotbaliștilor din cauza opririi competițiilor sportive din România pe timpul pandemiei de coronavirus. Dinamo a luat-o pe urma acestora. 

Micșorarea salariilor avantajează clubul din Ștefan cel Mare. “Câinii” s-a chinuit în ultima perioadă cu plata salariilor și profită acum de varianta șomajului tehnic!

Conducerea alb-roșilor a luat astăzi decizia de suspendare a contractelor pe perioada stării de urgență, iar fotbaliștii antrenați de Adrian Mihalcea urmează să fie anunțați că sunt băgați în somaj tehnic. Atât timp cât va exista o stare de urgență impusă de autorități în România,Fabbrini și restul colegilor vor încasa doar 2.380 de lei net.

Există și varianta negocierii și scăderii permanente a salariilor. Șefii din Ștefan cel Mare au de gând, după ce îi anunță telefonic pe jucători că au fost băgați în șomaj, să le propună și renegocierea contractelor.

Principalele ținte ale managementului dinamovist sunt fotbaliștii cu salarii considerate foarte mari, cum ar fi Diego Fabbrini (16.000 €), Ante Puljic (11.000 €) sau
Filip Mrzljak (11.000 €). Dacă pentru șomajul tehnic există susținere legală, în cazul tăierii salariilor este vorba doar despre bunăvoința fotbaliștilor. Cu alte
cuvinte, dacă aceștia nu sunt de acord să li se taie salariile, oamenii lui Ionuț Negoiță nu au ce să facă.

Roș-albii iau în calcul că amânarea meciurilor ar putea să dureze mai mult, iar banii pe care cluburile îi vor primi în viitor de la televiziuni se vor diminua, așa că încearcă să își ia măsuri de precauție.

Cel mai scump jucător din lotul dinamoviștilor este Filip Mrzljak. Mijlocașul de origine croată valorează 1 milion de euro, conform transfermarkt.com.

CITEȘTE ȘI: Victor Pițurcă, extrem de afectat de moartea lui Martin Tudor! „Sunt dezorientat complet”