UPDATE: Sergiu Hanca a vorbit despre plecarea de la Dinamo: 

„Da, în momentul de faţă cred că sunt pregătit (n.r. de transfer). Au fost foarte multe discuţii, cu foarte multe echipe şi într-un final am luat decizia că cel mai bine este să merg la Cracovia şi să joc acolo în următoarea perioadă.

Cunosc mulţi români acolo, în campionatul Poloniei, am vorbit cu ei. Am şi prieteni străini, foşti colegi de la Tg. Mureş… Balici (n.r. Stefan), de exemplu. Este un campionat foarte organizat, un nivel de joc ridicat, fizic mai mult faţă de România, şi cu siguranţă voi munci şi o să fac faţă cu brio.

Mi-au spus ca acolo este foarte multă seriozitate şi mentalitatea este aceea de a câştiga.

Am văzut că sunt pe locul 9, la două puncte de Wisla, care sunt pe loc de playoff. Obiectivul este să termine cât mai sus în clasament şi, implicit, să prindă playofful. Eu cred că şansele sunt bune, în ultima perioadă echipa s-a închegat mai bine, au strâns foarte multe puncte şi sunt acolo, aproape de playoff”, a declarat Hanca pentru Telekom Sport.

Fotbalistul a negat faptul că ar fi afirmat „Dinamo a murit pentru mine”, după ce soția sa a fost agresată de suporteri.

Sincer, a fost o perioadă în care am stat mai mult alături de familie, mi-am petrecut timpul alături de ei. După meci a fost o perioadă dificilă, pentru că s-a scris foarte mult în presă despre mine şi toată lumea a dat în mine. M-a deranjat puţin, dar mai tare m-a deranjat acea declaraţie care a ieşit că aş fi spus-o eu, cum că Dinamo ar fi murit pentru mine. Care chiar pe această cale, persoana căreia i-am spus acest lucru, să iasă în faţă, la televizor, să zică. Eu nu am vorbit cu nimeni din presă după meci şi nu am spus nimănui că Dinamo a murit pentru mine”, mai spus Hanca.

Dinamo a oficializat despărțirea de Sergiu Hanca. Mijlocașul a semnat cu polonezii de MKS Cracovia. 

Hanca a cerut transferul după ce soția sa a fost agresată de fanii dinamoviști, în tribune, la meciul din deplasare cu Astra Giurgiu, câștigat de gazde cu scorul de 4-1. Hanca a marcat golul lui Dinamo în minutul 77.

„FC Dinamo București și MKS Cracovia au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al mijlocașului Sergiu Hanca la clubul polonez.
La Dinamo din luna ianuarie a anului 2016, Sergiu Hanca a marcat 20 de goluri în 114 meciuri în tricoul alb-roșu, disputate în toate competițiile.
Clubul din Ștefan cel Mare îi transmite fostului jucător dinamovist, prin intermediul site-ului oficial, mult succes în carieră!

114 partide / 20 de goluri a adunat Hanca la Dinamo în toate competițiile: 95/17 în Liga 1, 11/- în Cupa României, 6/3 în Cupa Ligii și 2/- în Europa League.

1 trofeu a câștigat Hanca la Dinamo, Cupa Ligii în 2017.

4 selecții are Hanca pentru prima reprezentativă a României.

9 este locul ocupat de MKS Cracovia în prima ligă a campionatului polonez”,se arată pe site-ul oficial al dinamoviștilor.