Dinamo a dat replica după ce Politehnica Timișoara a cerut falimentul clubului

FOTO: ProSport

Dinamo a publicat un răspuns oficial la cererea clubului Politehnica Timișoara privind plata unei indemnizații de transfer pentru Dorin Rotariu. Timișorenii s-au adresat Tribunalului București și au cerut falimentul clubului din Ștefan cel Mare.

Dinamo trebuia să le achite timișorenilor 50% din indemnizaţia de transfer a lui Dorin Rotariu la Club Brugge, dar nu mai puţin de 270.000 de euro plus TVA, aceasta fiind suma garantată conform acordului de transfer.

rotariu

Dorin Rotariu (23 de ani) a fost transferat în Belgia în ianuarie 2017, pentru 2,2 milioane de euro.

Deși nu a fost prima solicitare de acest fel înaintată nouă de lichidatorul judiciar și de avocatul Politehnica Timișoara, Dinamo 1948 S.A. nu poate achita sume pe care nu le datorează și care ar înfrânge prevederile legii insolvenței.

Până în prezent, deși situația litigioasă avută cu Politehica Timișoara datează încă din anul 2017, Politehnica Timișoara S.A. nu a solicitat niciunei instanțe sau comisii din cadrul F.R.F. stabilirea obligației Dinamo 1948 S.A. de a achita orice sumă de bani, pretins datorate pentru transferul lui Rotariu. Toate demersurile Politehica Timișoara S.A. s-au limitat la forțarea încheierii unui contract de tranzacție, demersuri ce au fost fără rezultat.

Recomandăm reprezentanților Politehnica Timișoara S.A. să analizeze cu atenție conținutul hotărârilor deja pronunțate în litigiile avute cu acesta, de natură să lămurească orice pretenții ar avea față de Dinamo 1948 S.A.“, se arată într-un comunicat al clubului Dinamo.

Dinamo a intrat în insolvență la 11 iunie 2014 și a ieşit din insolvenţă pe 24 septembrie 2015.