RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Diego Simeone are cheia succesului! „Constanță și perseverență”

Antrenorul fromaţiei Atletico Madrid, Diego Simeone, a explicat succesul obţinut în Liga Europa prin „constanţă şi perseverenţă”, după ce echipa sa a suferit eşecuri în finalele Ligii Campionilor.

„Acest sezon a fost greu, dar această victorie reprezintă mai mult decât un simplu trofeu. Trebuie văzută ca o recompensă a constanţei noastre, a muncii depuse. Am insistat, am perseverat după ce am pierdut două finale ale Ligii Campionilor şi am fost eliminaţi în semifinalele Ligii Campionilor anul trecut.

Ne-am reinventat în această Liga Europa. Asta este fundamental pentru a merge înainte. Sezonul nu este terminat, ne lipseşte un punct pentru a rămâne pe locul 2 în LaLiga. Nu este numai un titlu în Europa League, este constanţă şi perseverenţă. Nu sunt vorbe în vânt, iar realitatea este conformă cu ceea ce am vrut să facem”, a declarat Simeone, potrivit lequipe.fr.

El şi-a lăudat vedeta, pe Antoine Griezmann, jucătorul ce a fost decisiv şi în finala Ligii Europa.

„Griezmann a confirmat ceea ce a făcut an după an. A fost decisiv în momentul cel mai important al meciului. El face mereu lucrurile bune. El trebuie să fie fericit că este cu noi. Nu am nicio îndoială.

A jucat deja trei finale cu noi şi a câştigat două. Nu este departe de a fi în obiectivul pe care îl avea, de a câştiga titluri venind la Atletico. Din punct de vedere sportiv, nu suntem foarte departe de cei care sunt mai puternici ca noi. Este dificil să vobeşti în locul lui (n.r. – despre viitorul lui Griezmann).

Jucătorii îşi trăiesc viaţa lor. Dacă va rămâne la noi, vom continua să creştem şi el de asemenea. Dacă va pleca, el va trebui să fie recunoscător pentru că face un mare pas cu ajutorul clubului nostru”, a precizat tehnicianul argentinian.

Atletico Madrid a câștigat pentru a treia oară trofeul Europa LEague, după ce a învins cu 3-0, la Lyon, pe Olympique Marseille, prin golurile marcate de Antoine Griezmann (min. 21 și 49) şi Gabi (min. 89).

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare