Dică știe cine este urmașul lui Tătărușanu în poarta României: “În mare decizia este luată!”

Antrenorul secund al primei reprezentative, Nicolae Dică, a vorbit despre postul de portar al României!

“Tricolorii” vor juca în preliminariile CM 2022 împotriva reprezentativelor din Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Naționala condusă de Mirel Rădoi speră să facă o figură frumoasă în primele meciuri din acest an și să obțină cât mai multe puncte din primele trei dueluri programate în următoarele zile.

Una dintre marile dileme ale selecționerului în momentul de față este cea a postului de portar, o poziție controversată după retragerea lui Ciprian Tătărușanu. Secundul primei reprezentative, Nicolae Dică, cel care s-a ocupat de pregătirea echipei după infectarea cu COVID-19 a lui Rădoi, a vorbit despre această necunoscută și a dezvăluit că decizia este luată încă de dinainte de convocarea venirea la lot a goalkeeper-ilor.

dica

 

“În mare, eram deciși înainte să facem convocarea. Conta foarte mult și cum erau băieții la antrenament, dar în mare e decizia luată. Dar în continuare este concurență pe această poziție, pentru că avem încredere în toți portarii pe care i-am adus la echipa națională acum.

Citește și Vești proaste pentru Tătărușanu! Presa din Italia a anunțat ce pregătesc cei de la AC Milan

Florin Iacob rămâne la națională. Am decis să îl chemăm pe Radu, pentru că cei din Italia au ridicat restricțiile. El era una dintre soluții înainte să îl chemăm pe Iacob, dar l-am chemat și pe el pentru că este un jucător tânăr, este de perspectivă, doream să îl angrenăm și pe el în anturajul echipei naționale, să îi cunoască pe băieți cât mai bine și de asta am luat această decizie. Cu cât este mai mult în angrenajul echipei naționale, cu atât este mai bine și pentru el, și pentru noi, pentru că este un portar care a demonstrat la naționala de tineret.

În plus, Iacob, de când a venit, pe mine unul m-a impresionat, mi-a plăcut atitudinea lui, mi-a plăcut personalitatea lui și chiar vorbeam că chiar ne bucurăm că l-am adus la echipa națională”, a spus Dică, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Macedonia de Nord.

În acest moment, Mirel Rădoi a decis să se bazeze pentru postul de portar pe Florin Niță, David Lazar, Ionuț Radu și pe goalkeeper-ul celor de la UTA Arad, Florin Iacob, convocat în premieră la lotul național.

Citește și Mirel Rădoi încă mai speră! Nicolae Dică anunță: “E posibil ca mâine seară să fie pe bancă!”