Dezvăluiri incredibile: Cum ar fi fost mituit cu 20.000 de dolari Ion Crăciunescu

Ion-Crăciunescu

Cornel Dinu face dezvăluiri incredibile în cartea sa biografică “Misterele lui Mister”, care urmează să fie lansată duminică. 

Cornel Dinu scrie, în carte, că l-ar fi convins pe Ion Crăciunescu să ia 20.000 de dolari de la Bernard Tapie, patronul lui Marseiile.

Detaliile incendiare au fost publicate de Gazeta Sporturilor.

Tapie avea nevoie de Dinu pentru a ajunge la arbitrul FIFA Ion Crăciunescu. Acesta fusese delegat de UEFA să arbitreze ultimul meci din grupă al lui Marseille, la Bruges. Echipa lui Tapie era pe primul loc, calificabil atunci direct în finală, și patronul se gândea deja la meciul cu AC Milan, calificată deja din cealaltă grupă.

Dinu s-a întâlnit cu Tapie, iar acesta i-ar fi spus:

«Cornel, voi câștiga clar partida cu Bruges de mâine seară. Am luat toate măsurile ca adversarul să nu-mi pună probleme și să câștig la pas.  Pe tine te rog să mă ajuți cu românul tău care mă arbitrează mâine – a încercat să-i pronunțe numele, stâlcindu-l, bineînțeles -, să nu-i dea cartonaș galben stoperului meu, Boli. Dacă mai ia unul, stă cu Milan în finală. Pentru asta, omul în negru va avea de la mine 20.000 de dolari»”.

Cornel Dinu continuă: “Mă aștepta în pădurea de lângă hotelul unde fusese cazat. Îi spusesem în linii mari cam despre ce ar fi vorba și a dorit să mă asculte printre copacii unde alerga făcându-și încălzirea, chipurile, pentru meci. Știam că nu se dă în lături de la nimic când e vorba să-și rotunjească veniturile, dar că, fiind temător și de umbra lui, sufla și în iaurt ca arbitru.Am ajuns, m-am dus singur printre copaci și după ceva timp a venit spre mine alergând în trening. I-am spus despre ce e vorba și ce vrea Tapie de la el, iar răspunsul lui a fost cel la care mă așteptam”.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI