Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, susține propunerea lui Gică Hagi ca România să aibă echipe calificate direct în grupele Ligii Campionilor şi Europa League. Italianul consideră că anumite campionate din Europa sunt avantajate de UEFA.

Hagi îşi doreşte ca formaţia care va câştiga campionatul să meargă direct în grupele Ligii Campionilor, iar cea clasată pe locul doi în Liga 1 să joace direct în grupele Europa League. Demersul ‘Regelui’ vizează creșterea competitivității și a sprijinului financiar pentru fotbalul românesc.

Eu cred că Gică are sută la sută dreptate. Eu cred că această situaţie ar permite fotbalului românesc să crească mai mult. Sunt ţări cu patru echipe în grupele Ligii Campionilor, care înseamnă mai mulţi bani pentru toate echipele din acel campionat. Sunt mai multe drepturi TV, sponsori şi premii UEFA. Acei bani sunt în interiorul acelei ţări. Dacă o echipă joacă în Liga Campionilor, se poate gândi la jucători din acea ţară şi iau jucatori de la alte echipe.

Pentru economia fotbalului, ar fi mai bine. Pentru a lupta cu acele echipe, România şi alte ţări trebuie să aibă echipe în Liga Campionilor şi ar fi trebuit să pună o astfel de condiţie. O echipă de aici ar putea lupta cu echipe de asemenea nivel. Eu vorbesc de echipa mea. Cu Leipzig, ce potenţial economic avea Leipzig? Pentru mine, acum, nivelul campionatului românesc merge în sus, iar în altă ţară merge puţin în jos. Dar potenţialul economic nu este la fel„, a spus Mangia, în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, primele patru echipe din campionatele puternice ale Europei joacă în grupele Ligii Campionilor, iar campioana României trebuie să treacă mai multe tururi preliminare.

Conferința de presă premergătoare meciului cu Chiajna

🎥 #SHARE! Conferința de presă premergătoare meciului Concordia Chiajna – Universitatea Craiova. Participă antrenorul Devis Mangia și fundașul Tiago Ferreira. 💙#SustineStiinta#BataliaPentruPodium#CampioniLaSuporteri

Publicată de Universitatea Craiova pe Marţi, 4 Decembrie 2018