Detaliul decisiv în privința marilor competiții amânate pentru vara viitoare: “Doar așa pot avea loc și atunci”

jocurile-olimpice-tokyo-1

UEFA și CIO au hotărât reprogramarea celor două competiții importante din acest an pentru 2021. Doar că și disputarea lor atunci este sub semnul întrebării. 

Amenințarea noului virus global i-a determinat pe oficialii importanți din sportul mondial să ia o decizie fără precedent în privința Euro 2020 și a JO de la Tokyo. Totuși, această teamă ar putea să rămână prezentă și peste un an fără un vaccin care să anuleze efectivele negative ale coronvirusului. Devi Sridhar, specializată în politici de sănătate globală, spune că este lipsit de temei ca JO să poată avea loc fără un antidot împotriva COVID-19.

„Mă gândeam că un vaccin va apărea cam într-un an și jumătate, dar sunt tot felul de semnale că ar putea apărea mai repede. Dacă îl vom avea într-un an, atunci Jocurile Olimpice s-ar putea ține. Vaccinul va schimba paradigma lumii, dacă va avea efect, va fi ieftin și în cantități în care să ajungă pentru toată lumea”, a fost comentariul cadrului didactic pentru BBC Sports.

vaccin-coronavirus-sars-cov-2(2)

Chiar și așa, siguranța sportivilor și a fanilor din lumea întreagă va avea de suferit.

„Vestea dureroasă pentru sport este că și atunci când măsurile de carantină se vor relaxa și țările se vor baza pe altfel de strategii, să aduci împreună mii de oameni din toate colțurile lumii e periculos. Aceste evenimente sportive ar putea produce o nouă răspândire în masă și de aici s-ar dezechilibra din nou sănătatea, economia și societatea” a completat Devi.

Jocurile Olimpice ar urma să aibă loc între 23 iulie și 8 august 2021, în timp ce Campionatul European de Fotbal ar urma să aibă loc între 11 iunie și 11 iulie.

CITEȘTE ȘI –>> Fotbalistul din Liga I care și-a schimbat meseria în timpul pandemiei: “Am ajuns grădinar”