Detalii din culisele unui transfer de milioane. ”Dacă nu semnezi cu Steaua, te distrug!”

Florin Manea, directorul sportiv de la Rapid, a oferit detalii incredibile despre transferul lui Nicolae Stanciu de la FC Vaslui la Steaua București în 2013. Mijlocașul ar fi fost supus unei presiuni imense pentru a semna cu roș-albaștrii.

În cadrul unei emisiuni a Gazetei Sporturilor, impresarul a descris momentul anterior înțelegerii dintre cele două părți.

Inițial, Manea i-a spus lui Stanciu: ”Uite, avem ofertă de la Steaua și de la Spartak Moscova, dar trebuie să mai așteptăm. E decizia ta, nu te pot influența”.

Ulterior, Anamaria Prodan s-a implicat în transfer.

Într-o seară, eu am plecat în Uruguay pentru a rezolva o problemă, iar o mașină s-a dus la Vaslui pentru a-l semna neapărat pe Stanciu. A fost amenințat, înjurat. I s-a spus <Dacă nu semnezi cu Steaua, te distrug!> Stanciu a pierdut 60.000 de euro în acel moment. La două săptămâni după ce a semnat cu Steaua, a venit oferta de la Spartak. Foarte mulți bani primea”, a precizat Florin Manea în cadrul emisiunii GSP LIVE.

În vara anului 2013, Nicolae Stanciu s-a transferat de la FC Vaslui la Steaua București (FCSB). Gigi Becali a plătit doar 700.000 de euro, deși cota de piață a mijlocașului era de 1,4 milioane de euro. 

În toamna anului 2016, FCSB l-a vândut pe Stanciu la Anderlecht Bruxelles, pentru 8,2 milioane de euro. În ianuarie 2018, Sparta Praga l-a achiziționat pe Nicolae Stanciu pentru aproximativ 4 milioane de euro.