Handbal spectacol în Cupa României!

Dinamo și CSM București se vor întâlni pe 16 decembrie, în cel mai tare meci din sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin.

Derby bucurestean in Sferturile Cupei Romaniei: Dinamo vs CSM, 16 decembrie, orele 11.00, sala din Stefan cel Mare!

Publicată de Dinamo Bucuresti Handbal Club pe Luni, 10 Decembrie 2018

CSM București are un drum aproape perfect în acest sezon, atât pe plan intern, cât și internațional. În Liga Zimbrilor este pe primul loc, cu 10 victorii, un egal și o înfrângere, iar în Challenge Cup a pășit cu dreptul, ajungând în optimi, după o dublă victorie împotriva ciprioților de la Parnassos Strovolou.

Dinamoviștii nu strălucesc în campionat, unde sunt pe poziția a șaptea ( șase victorii, trei egaluri și trei înfrângeri), dar merg excelent în Liga Campionilor. „Câinii” au reușit performanța de a se califica în play-off-ul celei mai tari competiții europene intercluburi. În Liga Zimbrilor cele două echipe nu s-au întâlnit, meciul direct fiind amânat pentru anul 2019, datorită programului european al celor din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Tragere la sorți Sferturi de Finală Cupa României FAN Courier

Dueluri interesante în Sferturile de Finală ale Cupei României FAN Courier, capul de afiș fiind partida dintre CS Dinamo București și CSM București. Iată ce au avut de spus oficialii celor doua cluburi.CS Dinamo București vs CSM BucureștiCS Minaur Baia Mare vs SCM Politehnica TimișoaraCS Universitatea Craiova vs CSM Focșani 2007CSM Vaslui vs CSA Steaua București#CupaRomaniei #FANCourier #HadbalulSportNational

Publicată de FRH – Federația Română de Handbal pe Luni, 10 Decembrie 2018

Sorin Uțică, organizator competiții CSM București: „Ca și în faza precedentă, sorții ne-au scos în cale un adversar foarte puternic, un rival din ultimii trei ani, atât în ceea ce privește lupta pentru titlu, cât și pentru câștigarea Cupei. Este păcat că nu s-a ținut cont de criteriul valoric și în sferturi se întâlnesc două echipe foarte puternice.

CSM București tratează orice joc la victorie, indiferent de numele adversarului și de faptul că jucăm în competițiile interne sau internaționale. Echipa noastră este într-o formă foarte bună, mărturie este poziția din Liga Zimbrilor, unde suntem lideri de necontestat. Sperăm ca la sfârșitul acestui an calendaristic să încununăm această perioadă cu două victorii, una în campionat și una în Cupă, cu Dinamo”.

Daniel Georgescu, președinte Dinamo: „Pornim ca favoriți pentru că suntem campioni, CSM arată o formă bună, nu ne-am întâlnit până acum, vom vedea cine este echipa momentului. O concentrare mai ușoară a dus la rezultatele mai puțin bune din campionat, dar am reușit să facem performanță în Liga Campionilor.

Va fi un meci încrâncenat, fiecare club își dorește tot de la competițiile interne, trei foști jucători de la Dinamo vor juca la CSM și vor dori să-mi demonstreze că am greșit că nu i-am ținut, noi venim după performanța din Liga Campionilor și cred că, având ajutorul fanilor, avem prima șansă”.

Steaua va juca la Vaslui, Universitatea Craiova are meci cu CSM Focșani, iar Minaur Baia Mare întâlnește Politehnica Timișoara.

În acest an, Cupa României a fost câștigată de HC Dobrogea Sud.