Derby-ul dintre Universitatea Craiova şi FCSB, partida de debut a lui Victor Piţurcă pe banca oltenilor, se anunţă unul incendiar. Stadionul din Bănie va fi plin, iar alb-albaştrii aşteaptă o victorie mare în faţa unei rivale istorice.

Sorin Cârţu a alimentat interesul în jurul partidei şi este convins că meciul se va disputa cu casa închisă. Fost antrenor al ambelor echipe, actualul preşedinte al Craiovei crede că problemele de identitate ale celor două cluburi sunt un subiect fals.

Cârţu crede că duelul din Bănie va fi la fel de autentic ca întotdeauna.

„Întotdeauna Steaua – Craiova e un meci special. Orgoliile sunt atât de mari încât starea de spirit nu are cum să fie altfel decât la cote înalte. Astea sunt meciurile care ar trebui să le dea încredere jucătorilor, să pună presiune pe ei într-un mod pozitiv. Duminică mă aştept la un adversar crâncen, dar va da de noi într-o stare de excitaţie maximă. Va ieşi o încleştare pe cinste! Pentru mine asta este Steaua, aşa cum şi această echipă este Universitatea. Eu cred că echipa adevărată e aia care joacă la cel mai înalt nivel, în primul eşalon, nu prin cine ştie ce cotloane” – a declarat Cârţu pentru Pro Sport.

Universitatea Craiova este lider la media de spectatori şi în actualul sezon din Liga 1. 10.300 de fani au asistat în medie la partidele de pe teren propriu ale alb-albaştrilor.

Universitatea Craiova – FCSB se va juca duminică, de la ora 21:00.