Depistat pozitiv, Gueye riscă o suspendare drastică! Cum poate reacţiona clubul Dinamo

Magaye Gueye, depistat pozitiv la controlul antidoping de la meciul cu FCSB, şi-a pierdut imediat dreptul de joc. Ionel Gane nu îl poate folosi până când nu vor veni şi rezultatele analizelor pentru proba B.

Dacă va fi depistat pozitiv cu cocaină şi la analiza efectuată de un al doilea laborator, atacantul francez riscă o suspendare drastică!

Conform articolului 72 din Regulamentul Disciplinar al FRF, Gueye riscă o suspendare de doi ani! 

Portiţa de salvare pentru Gueye

Acelaşi regulament prevede însă că dacă substanţele interzise folosite nu îmbunătăţesc performanţele sportive, jucătorul ar putea scăpa cu un avertisment la prima abatere. Cum cocaina este considerată un drog recreaţional, Gueye ar putea beneficia de această prevedere.

Dacă sunt descoperite substanţe cuprinse în lista substanţelor şi metodelor interzise (conform anexei A din regulamentul FIFA de control doping), pentru care se poate produce proba că acestea nu au fost destinate creşterii performanţei sportive, se va aplica cel puţin un avertisment pentru prima abatere şi o suspendare pentru doi ani, în caz de recidivă. A treia abatere va fi sancţionată cu suspendare pe viaţă, se arată în regulamente.

Dinamo nu este însă pasibilă de nicio sancţiune! Situaţia clubului din Ştefan cel Mare diferă de cea în care se află Astra Giurgiu, acolo unde trei jucători au apelat la practici interzise.

„Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi de asemenea sancţionată. Echipei i se pot scădea 6 puncte sau poate fi exclusă din competițiile în curs sau viitoare” – se arată în Regulamentul Disciplinar al FRF.

Dinamo are la dispoziţie şi varianta de a-l acţiona în judecată pe Gueye, pentru că a afectat imaginea clubului în repetate rânduri. Cum însă francezul a fost înţelegător atunci când i s-a propus diminuarea salariului, cel mai probabil contractul său cu Dinamo va fi reziliat.

CITEŞTE ŞI: Din piscină, pe cocaină! Gueye, capăt de linie