Denis Alibec l-a cucerit pe patronul Astrei: ”Câţi jucători din Liga 1 fac aşa ceva?”

denis-alibec

Astra Giurgiu s-a impus cu 2-1 împotriva Dunării Călărași și s-a calificat în semifinalele Cupei României.

Denis Alibec nu a jucat pentru giurgiuveni, însă patronul echipei, Ioan Niculae, a dezvăluit detalii neștiute despre atacant: “Alibec este un jucător de o calitate excepţională, un tip de jucător care nu apare des în România, apare la 10 ani. Iar Alibec are un caracter extraordinar de frumos. Puţini jucători din Liga I se pot compara cu caracterul lui.

Vă dau un exemplu aici. Când eu aveam anumite necazuri, Alibec a fost singurul jucător din echipa mea, nu cel pe care l-am cununat, pentru că este un jucător pe care l-am cununat, care a venit şi i-a spus soţiei mele să nu îi mai dea lui salariul. Să îi dea doar 1000 de euro pe care vrea să îi dea mamei lui. Câţi jucători din Liga I fac aşa ceva? Din acest motiv l-am luat pe Alibec înapoi. Pentru caracterul şi pentru calităţile lui de fotbalist. Veţi vedea că Alibec va fi unul dintre cei mai buni atacanţi din România.

S-a adaptat foarte bine la noi. Nu mai comentează, joacă foarte bine, este foarte util pentru echipă, însă are nevoie şi de colegi cu care să colaboreze. Dacă dă pase bune unui jucător şi acel jucător nu înscrie, sigur că el se enervează. Alibec este acest tip altruist de jucător în ultimul timp. Nu vrea să dea el goluri ca să îşi mărească cota. Le dă celorlalţi pase.

Cel mai mare merit pentru revenirea lui la Astra l-au avut mama lui şi băieţelul meu. Băieţelul meu, la 10 ani, îi scrie mesaje lui Alibec, iar Alibec îi răspunde. Iar mama lui, care este din Mangalia, unde eu am un hotel de 5 stele, a venit la noi şi m-a rugat să îl luăm înapoi. Şi l-am luat. Alibec nu face altceva decât să îşi exprime valoarea fără să fie înjurat, fără să se arunce cu pietre în el. Iar calităţile lui de jucător şi de om sunt excepţionale.

Eu i-am promis lui că dacă vine la Astra, după un an de zile îl las să plece dacă îşi găseşte un transfer care din punctul lui de vedere, nu al clubului, este un câştig bun pentru el personal, eu îi dau voie să plece, indiferent de condiţiile de la club.” a declarat Ioan Niculae pentru TelekomSport.

Atacantul de 28 de ani a fost transferat de Astra de la FCSB, după ce fotbalistul nu a mai avut performanțe remarcabile pentru roș-albaștrii. Alibec a marcat de 4 ori în 19 meciuri pentru formația din Giurgiu în sezonul actual.

750.000 de euro este cota de piață a jucătorului, potrivit transfermarkt.com.

Spynews.ro