Julien Benneteau, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei, a avut numai cuvinte de laudă pentru Simona Halep. 

Simo e principala grijă a francezilor înaintea semifinalei de Fed Cup Franța România. Julien Benneteau recunoaște că Românoa e avantajată având-o pe Halep în echipă.

„Chiar am întrebat-o pe Virginia Ruzici de unde au jucătoarele românce atât de multă energie, dacă există o şcoală în România.

Mi-a spus că aşa sunt ele. Atuul României este Halep. Este liderul incontestabil al naţionalei României, o jucătoare completă.

Halep joacă bine pe orice suprafaţă, nu se pune problema să fie avantajată că jucăm pe zgură.

Halep are însă şi câteva puncte slabe pe care vom încerca să le exploatăm. Dar şi Begu sau Buzărnescu sunt jucătoare puternice, iar poziţiile lor din clasament stau mărturie.

Am ales Rouen pentru că eu personal m-am simţit foarte bine când am jucat în Cupa Davis.

Am ales zgura interioară după ce am discutat cu toate fetele, nu doar cu Garcia. Caroline nu a condiţionat în niciun fel prezenţa la Fed Cup.

Noi suntem outsideri, România are un uşor avantaj în faţa noastră prin prisma lui Halep„, a declarat Julien Benneteau, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei 

Meciurile confruntării Franța – România sunt programate sâmbătă și duminică.

Programul: 

Sâmbătă, 20 aprilie – primele două partide de simplu (de la ora 14:00).

Duminică, 21 aprilie – ultimele două meciuri de simplu și confruntarea de dublu (de la ora 13:00).

Componența echipelor

România: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru

Franța: Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet, Pauline Parmentier, Fiona Ferro.