Declarații incredibile din partea adversarei Simonei Halep la Roland Garros

Ucraineanca Lesia Țurenko (locul 27 WTA) este adversara Simonei Halep (3 WTA) în turul trei la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Țurenko a declarat că s-a confruntat cu probleme mentale în timpul meciului din runda precedentă, după ce abia împlinise 30 de ani.

Țurenko a învins-o pe sârboaica Alexandra Krunici după un meci maraton, care a început joi seară și s-a încheiat vineri. Lesia s-a impus cu scorul de 5-7, 7-5, 11-9.

Principala problemă mentală cu care m-am confruntat ieri a fost că era ziua mea, am împlinit 30 de ani. Am avut multe lucruri în cap și a fost una dintre cele mai proaste zile din viață. Am început să mă gândesc că am 30 de ani și nu mai am mult timp rămas să joc în circuit… și alte lucruri negative.

A fost foarte greu să joc, din punct de vedere psihic, iar spre final corpul nu mă mai asculta. Singurul lucru pe care voiam să-l fac era să termin meciul, să renunț. Dar la un moment dat am spus ‘Nu’, trebuie să lupt. Și exact asta s-a întâmplat. Am jucat cu racheta aproape ruptă, eu credeam că e în regulă“, a spus Lesia Țurenko, citată de site-ul WTA.

Halep a câștigat fără emoții cele 7 întâlniri directe cu Țurenko. Două partide s-au disputat în acest an, pe suprafață rapidă, la Doha și Dubai.

h2h halep turenko

Meciul a fost programat mâine, de la ora 12:00, pe arena ‘Philippe-Chatrier’.

Sper ca în meciul cu Simona să fiu mult mai bine. Să scap de aceste stări și să mă gândesc doar cum trebuie să lovesc mingea. Abia aștept să joc împotriva ei din nou în acest an. Meciurile cu ea mă fac o jucătoare mai bună. Indiferent dacă e victorie sau înfrângere, e mereu o experiență pozitivă pentru viitor. Ea e specialistă pe zgură și e o provocare pentru mine. O să dau ce am mai bun, voi lupta și sper să câștig“, a declarat Lesia Țurenko.