Declarație surprinzătoare a președintelui FIFA despre Cupa Mondială din Rusia

infantino

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că turneul final din Rusia este “cea mai bună Cupă Mondială din istorie”, iar organizarea a fost ireproșabilă.

Sâmbătă va avea loc finala mică a Cupei Mondiale 2018, Belgia – Anglia, iar duminică se va disputa finala mare a competiției, Franța – Croația.

Încă de acum câţiva ani am spus că acest Mondial va fi cel mai bun din istorie. Astăzi, pot să o spun cu mai multă convingere: este vorba de cea mai bună Cupă Mondială din toate timpurile. Pentru acest lucru, mai întâi vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în organizarea Cupei Mondiale.  Şi ar trebui să mulţumim Rusiei: guvernului rus, președintelui Putin, Comitetului Local de Organizare, Federaţia Rusă de Fotbal. Şi voluntarilor, care sunt zâmbetul şi inima Cupei Mondiale. Au muncit cu toţii foarte mult pentru ca acest turneu să fie un mare succes“, a spus Infantino în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele FIFA a părăsit spectrul sportiv și a făcut o serie de afirmații despre Rusia care au o pregnantă conotație politică.

infantino putin

Cupa Mondială a schimbat percepția lumii despre Rusia. Cred că toate lumea care a venit aici a descoperit o țară primitoare. Este o ţară bogată în cultură, istorie. Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată ţară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar şi fotbalul face acum parte din ADN-ul ţării, graţie performanţelor echipei naţionale, a întregii munci depuse, a infrastructurii, totul este magnific şi foarte eficient“, a mai declarat Gianni Infantino.

Rusia a investit peste 11 miliarde de euro pentru organizarea Cupei Mondiale. Potrivit estimărilor, economia Rusie va spori cu 26-30 de miliarde de euro din turism și investiții.