Naționala de handbal feminin desfășoară un stagiu de pregătire până pe 15 februarie, în perspectiva turneului preolimpic la care va lua parte în luna martie.

România va participa în perioada 20-22 martie la turneul preolimpic din Muntenegru, unde se va duela cu reprezentativa țării gazdă, Norvegia și Thailanda. Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Se va pune accent pe pregătirea turneului preolimpic deja, ceea ce este foarte bine din punctul meu de vedere. Cu siguranță sunt multe lucruri de pus la punct, pentru că sunt multe jucătoare noi. Trebuie să formăm noi relații de joc.

Pornim cu șansa a treia din punctul meu de vedere. Norvegia și Muntenegru sunt favoritele grupei, trebuie să fim realiști, însă asta nu înseamnă că nu avem șansa noastră. Este sport, până la urmă orice se poate întâmpla într-un meci. Ele joacă în prima zi și noi vom încerca să învingem a doua zi echipa învinsă în prima zi, pentru că asta ar însemna calificarea la Jocurile Olimpice”, a spus Cristina Neagu.

 „Tricolorele” s-au calificat la turneul preolimpic grație locului patru obţinut la Campionatul European din 2018.

Citește și ♦ România și-a aflat adversarul din meciul decisiv pentru rămânerea în prima divizie a Fed Cup