Așteptat ca un derby care să anunțe renașterea fotbalului bucureștean, meciul de sâmbătă seara, dintre Steaua București și Rapid București, 1-3, a stârnit numeroase discuții legate de evenimentele regretabile care s-au produs în tribunele Arenei Naționale.

Fanii celor două echipe s-au luat la bătaie în timpul primei reprize, în timp ce firma de securitate plătită să asigure paza la meci a fost total depășită. Jandarmeria a trebuit să facă uz de gaze lacrimogene pentru a stopa ”războiul”. Acest lucru a afectat cea mai mare parte a publicului de la tribuna a doua, acolo unde se aflau familii, femei și copii.

În urma celor întâmplate, Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua a ținut să facă precizări de ultimă oră, duminică, la Realitatea TV.

Firma de pază a fost aleasă prin licitație publică din SEAP. A contat prețul cel mai mic!

”Firma de pază s-a ales printr-o licitație transparentă, încă de anul trecut. Metoda prin care s-a făcut selecția, a fost prin procedura SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achiziții Publice). Cu alte cuvinte, și dacă am fi vrut să nu mai apelăm la serviciile lor, nu am fi putut să o facem. Legea ne obligă prin această procedură, să alegem raportul calitate-preț. Adică, prețul cel mai mic.”, a precizat Cristian Petrea.

Toate evenimentele majore ale CSA Steaua sunt supervizate și antamate de către această firmă de pază.

Întrebat de către jurnaliștii aflați în studio, dacă această firmă de pază asigură securitatea și la alte evenimente organizate de CSA Steaua, comandantul Cristian Petrea a precizat următoarele:

”Da. Această firmă de pază asigură ordinea la toate evenimentele majore ale CSA Steaua. Vă pot da exemplu, meciurile echipelor de polo, volei sau handbal.”

”Nu sunt mulțumit de cum s-a realizat paza la evenimentul de pe Arena Națională. Se poate ajunge la rezilierea contractului!”

La finalul intervenției, Petrea a dat asigurări că începând de luni se vor analiza toate datele strânse și se vor lua măsuri drastice. Se poate ajunge, chiar până la rezilierea contractului cu actuala firmă de pază.

”Nu sunt mulțumit deloc. Așa ceva este inadmisibil. Am luat decizia ca de luni, să analizăm tot ce s-a întâmplat. Vreau să vedem, dacă există contracte de muncă încheiate între firma de pază și stewarzi și dacă cineva anume nu și-a îndeplinit îndatoririle pe deplin. După această analiză completă vom acționa în consecință. Există clauze în contract pentru penalizare, inclusiv pentru reziliere. Dacă se vor dovedi vinovați, vom rezilia contractul.”, a precizat, Cristian Petrea.