Decizie istorică a FIFA! Hotărârea luată de Crăciun de forul internațional

Fotbalul a fost puternic lovit de pandemie în 2020, dar efectele se vor vedea și anul următor. 

După ce în urmă cu o săptămână UEFA a anulat turneul final al CE U17 care trebuia să aibă loc în 2021, FIFA a luat și ea o decizie similară cu puțin timp înainte ca 2020 să devină istorie. Cupa Mondială rezervată echipelor sub 20 de ani şi cea pentru fotbaliști competiţia similară pentru fotbalişti sub 17 ani, prevăzute a se desfăşura în Indonezia, respectiv Peru, au fost anulate. Anunțul a fost făcut pe contul FIFA de pe o pagină de socializare.

“Pandemia COVID-19 continuă să prezinte provocări pentru găzduirea de evenimente sportive internaţionale şi să aibă un efect restrictiv asupra călătoriilor internaţionale.

Prin urmare, FIFA a consultat periodic părţile implicate, inclusiv federaţiile gazdă, precum şi confederaţiile implicate în ambele turnee programate iniţial pentru 2021.

În acest sens, a devenit clar că situaţia globală nu a reuşit să se normalizeze la un nivel suficient pentru a aborda provocările asociate găzduirii ambelor turnee, inclusiv turneele de calificare”, a sunat comunicatul forului de la Zurich.

La Cupa Mondială U20, de a cărei organizare era responsabilă Indonezia,  doar Europa îşi stabilise reprezentantele. Italia, Olanda, Franţa, Anglia şi Portugalia erau naționalele calificate pentru ediția care trebuia să aibă loc în perioada 20 mai – 12 iunie. Ediția CM U17 care trebuia să aibă loc în Peru, nu avea stabilită o perioadă pentru desfășurarea ei. Competițiile amânate din 2021 vor avea lco doi ani mai târziu cu aceleași țări gazde.