Decizie drastică luată de Viitorul! Gică Popescu: “Reducem salariile timp de un an şi trei luni”

Clubul de fotbal Viitorul Constanţa reduce salariile jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi cu până la 50%, pentru o perioadă de un an şi trei luni. Este cea mai dură măsură anunțată până acum de către o echipă din Liga 1.

Prin comparație, FCSB a decis reducerea la jumătate a salariilor fotbaliștilor și staff-ului, pe o perioadă de 6 luni, pe fondul suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Gică Popescu, președintele FC Viitorul, a precizat că obiectivul este micşorarea bugetului pentru sezonul viitor cu 40-45%.

viitorul

Am luat decizia de reducere a salariilor tuturor angajaţilor clubului. La academie şi tot ce înseamnă echipa mare sunt undeva la 150-160 de angajaţi. Iar noi avem o politică de reducere a salariilor pentru toţi, pentru că obiectivul nostru este să reducem undeva la 40-45% bugetul pentru anul viitor. Acum negociem cu fiecare angajat în parte.

În proporţie de 95% sau poate chiar mai bine, toată lumea a înţeles motivele acestei reduceri salariale, dar mai sunt şi cazuri care trebuie negociate diferit. Procentele de reducere diferă de la angajat la angajat. Maximul reducerilor salariale este de 50%. Începând cu mine, eu am avut cea mai mare reducere salarială. Şi scăzând către cei care au salarii mai mici. Pentru că ne gândim la oameni. E normal ca angajaţii cu salarii mici să nu aibă reduceri la fel cu cei cu salarii mari.

Noi nu discutăm de şomaj tehnic. Noi am ales varianta să discutăm cu fiecare salariat în parte. Sezonul următor va fi unul foarte, foarte greu. Deci negocierile de reducere le facem pe un an şi trei luni, mai exact până la finalul campionatului 2020-2021“, a spus Gică Popescu pentru Agerpres.

gica popescu viitorul

Mai multe cluburi de fotbal din Liga 1 au anunțat că vor apela la reducerea salariilor și la măsura șomajului tehnic, pentru a evita un impas financiar, în contextul pandemiei de coronavirus.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) consideră injustă decizia unor cluburi de a nu plăti jucătorii pe perioada stării de urgenţă. Președintele AFAN, Emilian Hulubei, îi avertizează pe patronii din Liga 1 să nu ia măsuri “lipsite de orice suport legal”.