UEFA a decis să schimbe locul de desfășurare a meciului Vorskla Poltava – Arsenal Londra, din grupele Europa League, pe fondul tensiunilor politice dintre Rusia și Ucraina. Parlamentul de la Kiev a aprobat, luni, legea marţială pentru 30 de zile.

Meciul Vorskla – Arsenal se va juca pe Stadionul Olimpic din Kiev, joi, de la ora 19:55, în Grupa E a Europa League.

Poltava, oraşul în care trebuia să se dispute partida, se află la 150 de kilometri de graniţa cu Rusia. 

Comisia de Urgență a UEFA a luat decizia de a reloca meciul echipei Vorskla Poltava cu Arsenal Londra din Europa League, în urma introducerii legii marțiale în mai multe regiuni din Ucraina. UEFA va continua să monitorizeze și să evalueze situația de securitate din Ucraina în zilele următoare, înainte de a lua o decizie privind relocarea altor meciuri„, se arată într-un comunicat al UEFA.

Arsenal este deja calificată în 16-imile Europa League, în timp ce Vorskla Poltava are nevoie de o victorie pentru a mai spera la locul doi, ocupat de Sporting Lisabona. 

Luni, Parlamentul Ucrainei a aprobat Legea marţială pentru 30 de zile, la frontiera cu Rusia, ca urmare a incidentului din largul Crimeei. În urma acestei decizii, autorităţile de la Kiev pot restricţiona adunările publice şi alte activități, inclusiv în zona mass-media.

Trei nave ucrainene au fost sechestrate duminică de forţele ruseşti în timp ce încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia şi marchează accesul în Marea Azov. Mai mulți marinari au fost răniți. În conflict s-au implicat statele occidentale şi NATO.