Decizie de ultimă oră luată de Simona Halep, după ce s-a accidentat la Wuhan

Simona Halep s-a retras din competiția de dublu de la Wuhan, China, ca urmare a accidentării la spate. Halep trebuia să facă echipă cu Raluca Olaru.

Cele două românce ar fi trebuit să joace astăzi în optimi cu perechea Ying Ying Duan/Veronica Kudermetova (China/Rusia). 

Simona Halep s-a accidentat la spate în timpul meciului împotriva kazahei Elena Rybakina, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan. Românca a abandonat în primul set, la scorul de 5-4 pentru Rybakina.

Este o accidentare în zona lombară. Cred că e mai mult musculară, dar nu ştiu până nu fac un control. S-a produs la 4-4, 0-30, cu reverul, am simţit o durere ascuţită. Nu ştiu încă (n.a. – dacă este la fel ca precedenta accidentare la spate). Pare un pic diferită, dar este în aceeaşi zonă„, a declarat Halep, citată de site-ul WTA.

În octombrie 2018, jucătoarea din Constanța s-a confruntat cu o hernie de disc, dar nu a vrut să se opereze. A ratat atunci calificarea la Turneul Campioanelor.

Simona Halep (locul 6 WTA) ar trebui să participe la turneul de la Beijing, de categorie Premier Mandatory, care începe duminică.

Ca urmare a acestui abandon, Halep amână verdictul în privința participării la Turneul Campioanelor. Simona mai are nevoie de aproximativ 200 de puncte pentru a fi matematic calificată.