Decizia UEFA care ajută România la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020

UEFA a anunțat că dintr-o grupă preliminară nu pot face parte mai mult de două ţări care găzduiesc meciuri la Campionatul European din 2020. Regula avantajează România, care va găzdui patru meciuri de la EURO 2020 pe Arena Națională din București.

Duminică, la Dublin, cu începere de la ora 13:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor din preliminariile Campionatului European din 2020.

12 oraşe, printre care și Bucureștiul, vor găzdui meciurile de la EURO 2020. Turneul final va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie.

romania

România a încheiat pe locul doi în grupa din Liga Națiunilor, după Serbia. Deși sunt neînvinși în 2018, ‘tricolorii’ au căzut în urna a patra valorică înaintea tragerii la sorți pentru grupele din preliminariile EURO 2020.

Datorită regulii instituite de UEFA, România va evita o grupă cu Italia şi Germania, Anglia şi Germania, Olanda şi Germania sau Spania şi Germania, ţări care vor organiza şi ele partide de la Campionatul European.

Varianta de grupă accesibilă pentru ‘tricolorii’ pregătiți de către Cosmin Contra este alături de Polonia, Cehia şi Irlanda de Nord. O grupă infernală ar fi cu Franţa, Germania şi Serbia.

euro 2020

Urnele pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2020:

Urna 1: Olanda, Franţa, Elveţia, Belgia, Portugalia, Italia, Anglia, Spania, Croaţia şi Polonia.

Urna 2: Islanda, Germania, Ucraina, Cehia, Rusia, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Austria, Danemarca, Ţara Galilor.

Urna 3: Irlanda, Slovacia, Irlanda de Nord, Turcia, Scoţia, Finlanda, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israel.

Urna 4: Georgia, Albania, Estonia, Grecia, Cipru, Slovenia, Muntenegru, România, Lituania, Ungaria.

Urna 5: Armenia, Belarus, Kosovo, Macedonia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaijan, Republica Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe.

Urna 6: Letonia, Andorra, San Marino, Malta, Liechtenstein.