Decizia FRF o ajută pe FCSB în lupta la titlu! Contracandidatele Craiova și CFR, dezavantajate

Federația Română de Fotbal dorește să schimbe regula U21 din sezonul următor, astfel încât să nu poată fi fentată de cluburile din Liga 1!

Concret, un jucător U21 va trebui să fie pe teren pe toată durata unei partide, iar al doilea să stea măcar în primele 45 de minute ale jocului. Astfel, niciun tânăr fotbalist sub 21 de ani nu va putea fi schimbat încă din prima repriză, așa cum se procedează în majoritatea cazurilor din Liga 1.

Șeful FRF, Răzvan Burleanu, și directorul sportiv al Federației, Mihai Stoichiță, pe care l-a avut aliat, au prezentat statistici favorabile noii reguli, astfel încât aceasta să poată fi aprobată în ședința Comitetului Executiv.

razvan burleanu frf

În pandemie, de când echipele au avut voie să efectueze câte cinci schimbări în loc de trei, au fost înlocuiți mai devreme de pauză 45 la sută dintre jucătorii sub 21 de ani. Datorită regulii U21 au avut loc cele mai mari afaceri din istoria campionatului, cluburile au înregistrat venituri mai mari decât înregistrau în trecut”, a fost argumentul președintelui FRF, care îi dă ca exemple pe Man și Mihăilă plecați la Parma și pe Louis Munteanu, ajuns la Fiorentina.

Citește și Răzvan Burleanu vrea să schimbe din nou regulamentul! Ce se întâmplă cu jucătorii sub 21 de ani

Acest nou criteriu al regulii U21 o avantajează pe FCSB. În ultimul timp, Gigi Becali s-a concentrat foarte mult pe promovarea și dezvoltarea tinerilor jucători, iar această nouă politica îi aduce rezultate, fiind astfel foarte benefică clubului și din sezonul următor.

În noul context impus de FRF, FCSB dispune de numeroși tineri de mare valoare pentru a putea pleca cu un avantaj în lupta pentru titlu începând din stagiunea viitoare. Cel mai cunoscut nume este cel al mijlocașului ofensiv de 18 ani, Octavian Popescu.

În schimb, rivalele CFR și Craiova au investit foarte puțin în tinerii jucători, iar înăsprirea regulii U21 le va lovi din plin pe cele două combatante în lupta pentru câștigarea Ligii 1.

CITEȘTE ȘI –>>Răzvan Burleanu a anunțat ce se întâmplă cu meciul din Supercupa României, CFR Cluj – FCSB