De ce joacă Nicolae Stanciu mai bine la Slavia decât la națională: “Mi-a trebuit o lună ca să-mi revin”

Nicolae Stanciu (27 de ani) a vorbit despre rezultatele înregistrate de el în 2020. Mijlocașul evoluează constant la Slavia Praga, echipa pragheză fiind lider în campionatul din Cehia.

Mijlocașul a marcat singur gol al meciului disputat, miercuri, în deplasare, cu Viktoria Plzen și a ajuns la a treia reușită din campionat.

Stanciu a recunoscut însă, că marcea dezamăgire o reprezintă ratarea calificării cu echipa națională, la Campionatul European.

Mă bucură tot ce s-a întâmplat în acest sezon, mai puțin ratarea intrării în grupele UEFA Champions League, iar apoi ratarea calificării cu echipa națională la Euro. Am suferit, mi-a trebuit o lună ca să-mi revin”, a spus Nicolae Stanciu la Digisport.

Stanciu nu a ascuns faptul că Mirel Rădoi îl folosește pe un post diferit față de cel la Slavia Praga.

Este diferență totală între ce fac la club și ce fac la națională, de aceea nu e bine să compari. La națională ai maximum două zile să te pregătești, sunt jucători noi, pe care nu-i cunoști, nu ai relații de joc cu ei. Depinde și de meci, și de ce cere antrenorul…

stanciu 1

La națională, de exemplu, am jucat contra Suediei într-un sistem 4-4-2. Am jucat cu Tudor Băluță mijlocaș central. Mi-e greu să joc în poziția aceea, dar ce să fac. La Praga sunt 3 mijlocași centrali, iar antrenorul îmi cere să stau mai avansat și să treacă mereu mingea pe la mine.

Mă simt bine la națională, dar diferă antrenorul, colegii. La Slavia în grupele Ligii Campionilor de anul trecut cu Inter, cu Dortmund, am avut foarte mulți kilometri alergați pe meci. Antrenorul nostru ține foarte mult la pregătirea fizică – să ataci și să te aperi, nu contează că sunt decar”, a mai spus Nicolae Stanciu la Digi Sport.

stanciu slavia praga 1

Citește și Musafir surpriză la FCSB. Cine s-a dus în vizită de lucru la echipa roș-albastră