Daniel Pancu, primele declaraţii ca antrenor al Rapidului

Daniel Pancu a acceptat oferta conducerii din Giuleşti şi îşi va începe cariera de antrenor la Rapid! Idol al tribunei din Grant, Pancu l-a înlocuit pe Constantin Schumacher. Oficialii rapidişti nu erau mulţumiţi de jocul prestat de alb-vişinii în startul de sezon din Liga a 3-a.

În vârstă de 41 de ani, Pancu are licenţa B şi se pregăteşte pentru obţinerea licenţei A, necesară pentru a conduce echipa în Liga a 2-a. Fostul atacant este convins că va avea o primă experienţă de succes în cariera de antrenor.

“Îmi doream enorm să antrenez Rapidul, dar a venit şansa mai repede decât m-am aşteptat, m-a luat prin surprindere oferta. Important e că nu am frică de nimic, mult entuziasm, multă muncă, principiile mele. Obiectivul este cel al promovării şi o îmbunătăţire a jocului

Pancu a comentat şi înlocuirea lui Constantin Schumacher, decizie luată de acţionarul principal, Victor Angelescu.

“Conducătorii erau nemulţumiţi de joc, au investit foarte mult în echipă, jucători, condiţii. Mi-au spus că, dacă eu refuz, se reorientează spre altcineva. Poziţia în clasament este foarte bună, dar am jucat doar cu o echipă din primele cinci. Meciul de Cupă a fost unic în istorie, niciodată Rapid pe teren propriu nu a avut o ocazie 90 de minute. Am avut cei mai mulţi suporteri de când a început Liga 3, oamenii au plecat dezamăgiţi acasă” – a povestit Pancu în direct la Digi Sport Special.

Ca jucător, Daniel Pancu a câştigat cu Rapid titlul din 1999, sub comanda lui Mircea Lucescu. Fostul internaţional mai are în palmares trei Cupe şi două Supercupe câştigate în tricoul alb-vişiniu. Pancu va debuta ca antrenor chiar în Giuleşti. Sâmbătă, la ora 15:00, Rapid întâlneşte Medgidia în etapa a 7-a.