Universitatea Craiova a învins Astra Giurgiu cu 1-0 în prima etapă din play-off-ul Ligii 1. Giurgiuvenii ar fi trebuit să primească un penalty, după un henț clar al lui Nicușor Bancu. 

Faza s-a petrecut în minutul 68 al partidei din Bănie. Butean a încercat să pătrundă în careu și a lobat mingea peste câțiva jucători ai Craiovei. Bancu a întins mâna către minge și a atins balonul.

Președintele Astrei, Dani Coman, este de părere că arbitrul Istvan Kovacs a comis o greșeală, dar nu ar trebui judecat doar pentru aceasta.

”Au fost două reprize total diferite, prima le-a aparţinut lor şi a doua ne-a aparținut în totalitate. Am văzut și eu reluări, într-adevăr, a fost penalty. Eu cred că a fost un arbitraj bun, a fost pur şi simplu o greşeală, nu cred că a fost nimic intenţionat. Nu trebuie să dăm tot timpul în arbitri, şi eu fac greşeli ca şi conducător, şi antrenorii fac, cu toţii suntem oameni şi suntem supuşi greşelii”, a declarat Dani Coman pentru ProSport.

 

Nicușor Bancu a recunoscut că a atins mingea cu mâna, lucru pe care i l-a spus și lui Istvan Kovacs.

„Da, am vorbit și cu Istvan… m-a întrebat, i-am zis că m-a lovit mingea în mână. Dar fost dintr-o jumătate de metru, nu știu dacă se putea da. Mă bucur că nu a dat penalty. Important este că am câștigat. Se mai fac greșeli! Chiar dacă se putea da (penalty), important e că nu s-a dat„, a spus Bancu la finalul partidei.

După această înfrângere, Astra ocupă locul 4 în clasamentul play-off-ului, înainte de meciul FCSB – Viitorul din această seară.