Dan Alexa, la primul meci, după ce a fost reconfirmat antrenor la Poli Timişoara: ,,Dădeam semnal că am capitulat, dacă plecam”

Dan Alexa

Dan Alexa va sta din nou pe banca celor de la Poli Timişoara, după ce la finalul meciului cu CS Mioveni, scor 0-4, şi-a anunţat demisia.

La mai puţin de 24 de ore de la finalul jocului, Dan Alexa a fost reconfirmat în poziţia de antrenor al celor de la Poli Timişoara, după ce a fost convins de conducere să rămână pe banca echipei până la finalul play-off-ului Ligii a 2-a.

Acum, antrenorul care va rămâne la Timişoara din vară pe o altă funcţie, a prefaţat primul meci de când a fost reconfirmat în funcţie, cel cu Csikszereda de sâmbătă. Alexa a vorbit şi despre cum s-a răzgândit şi a decis să rămănă la echipă până la finalul sezonului.

,,Ne aflăm în fața unui joc cu Ciucul, o echipă care pe mine m-a surprins. Cred că au cea mai dinamică echipă dintre toate echipele din play-off, o echipă în care s-a investit foarte mult. E un joc important, pentru că ar fi ultima șansa să ne putem bate la un loc de baraj. Venim după un rezultat foarte greu la Mioveni. Vor intra în componența echipei și jucători cu evoluții mai puțin. Au șansa la final de campionat pentru a demonstra că se pot bate pentru un post de titular aici.

Dan Alexa ASU POLI TIMISOARA

De la bun început o spun. Nu o să dau afară pe absolut nimeni, dar sunt obligat în momentul de față să scad media de vârstă. Suntem echipa cu cea mai mare medie, 29-30 de ani. S-a demonstrat când jucăm împotriva echipelor cu o medie de 22-24 de ani avem tot timpul o viteză în minus. Nu scade sub nicio formă aprecierea, doar că este momentul să aibă și tinerii o șansă. Din două motive: pentru viteza de joc și să pregătim sezonul viitor. Clubul acesta a crescut foarte mult în ultimul an. Am ajuns să se vorbească de promovare. Am ajuns foarte departe, dar pe de o parte îi înțeleg și pe suporteri, vor să câștige mereu pentru că au investit foarte mult. Mâine veți vedea un prim «11» schimbat. (n.r. – întrebat dacă va juca cu trei fundași centrali) Mă gândesc, dar sistemul cu trei fundași l-am jucat aproape perfect cu Rapidul.

În vară, eu nu mai voiam să antrenez, voiam să iau o pauză. Credeam că Poli are nevoie de mine ca manager. (n.r. – întrebat dacă ceilalți din conducere l-au rugat pe Benga să rămână). Nu contează. Problema lui eram eu în acel moment și eu i-am spus să rămână. S-a încăpățânat, a luat decizia să se ducă în altă parte și trebuia să punem un antrenor. Sunt ultimele mele șase etape ca antrenor la echipa asta. Voi rămâne lângă club. Voi vedea sub ce formă. Sunt dezamăgit. Când pui mult suflet ești cel mai judecat. Am venit strict din iubire pentru Poli. În ultimii 20 de ani este primul club în care câștig 0 lei. Am salariul minim pe economie, pe care îl donez cuiva din staff, pentru că trebuia să am un contract. Iar alții spun că l-am dat afară pe Benga și i-am luat locul.

DAN ALEXA ASU POLI TIMISOARA2

Cred că a fost momentul în care m-am gândit prima dată la mine. Am vorbit cu cei din conducere. Este un moment greu. Dacă aș fi plecat, aș fi dat un semnal că Poli a capitulat. A fost un an cu foarte multe satisfacții. Poli trebuie să continue. Atâta timp cât mai este o șansă, trebuie să jucăm. (n.r. întrebat dacă l-a convins și publicul). Publicul e supărat că jucăm în play-off.”, a declarat Dan Alexa, înaintea jocului cu Csikszereda.

Partida dintre ASU Poli Timişoara şi Csikszereda Miercurea Ciuc, din etapa a 5-a a play-off-ului Ligii a 2-a, se va disputa sâmbătă, de la ora 12:30.

asu poli dezamagire
SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

Citeşte şi Dan Alexa, reconfirmat în funcția de antrenor al lui ASU Poli Timișoara! Anunțul bănățenilor