Dan Alexa a ‘citit’ jocul FCSB! “Am încercat să aglomerăm zona centrală”

Antrenorul Dunării Călărași, Dan Alexa, s-a declarat mulțumit de egalul cu FCSB, scor 1-1, în primul meci din 2019 în Liga 1. Alexa a identificat punctele slabe ale roș-albaștrilor și susține că a reușit să contracareze jucătorii de calitate de la FCSB.

La Călărași, Dennis Man (16′) și Ndiaye Mediop (30′) au înscris. Pe final, FCSB putea să câștige, dar Harlem Gnohere a ratat incredibil din câțiva metri.

Intrasem într-o vrie la finalul campionatului, chiar dacă aveam evoluții bune. N-am reușit să aducem punct sau puncte. A fost o perioadă foarte grea. Am reușit să aducem jucători care pot să facă diferența sau care să reziste la presiune.

Chiar dacă Steaua a avut o posesie mai bună și a avut ocazii prin Man și Gnohere la final, cred că ocazia cea mai mare am avut-o noi, prin Mediop. Un rezultat care ne dă încredere pe viitor. Era important să obținem ceva din meciul ăsta.

FCSB suferă foarte mult la nivelul fundașilor centrali. Am încercat să aglomerăm zona centrală, acolo au jucători de calitate. Este o echipă care controlează jocul, au și jucători pentru a face lucrul ăsta. În multe momente, Steaua nu ne-a surprins. 

Știam că jucătorii lor de calitate, Man și Coman, pătrund foarte mult în interior, caută spații. Steaua este o echipă cu calitate. Urmează un meci cu Chiajna mai important decât cel cu Steaua, pentru că este o contracandidată la evitarea retrogradării“, a spus Dan Alexa la DigiSport.

În minutul 90, Dan Alexa a fost trimis în tribune de către arbitrul Ovidiu Haţegan, din cauza protestelor vehemente. La o săritură pentru minge, Bălgrădean l-a lovit cu genunchiul în spate pe Dobrosavlevici.

Fundașul gazdelor a fost dus la spital, având o problemă la rinichi. Călărășenii au cerut penalty la acea fază.

Îmi pare rău pentru ieșirea mea de la final, i-am spus și lui Hațegan. Am fost supărat pentru că am avut penalty clar la Dobrosavlevici, al doilea galben la Nedelcu. Dar n-am nicio scuză, nu-i normal să am ieșirile astea“, a mai declarat antrenorul Dunării Călărași.

Dunărea Călărași a ajuns la 7 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1.

Spynews.ro