RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Curg laudele pentru “tricolori”, după meciul cu Olanda de la EURO 2021: “Nu s-a văzut o diferenţă între noi şi ei!”

“Tricolorii” mici au izbutit să termine la egalitate în primul meci de la turneul final din acest an, după 1-1, împotriva unei reprezentative care țintește ieșirea din grupele de la EURO!

Elevii lui Adrian Mutu au debutat cu dreptul la EURO 2021, iar evoluția jucătorilor din meciul cu Olanda se pare că le-a intrat la inimă tuturor. “Tricolorii” s-au văzut conduși în starul partidei, dar au reușit să revină în meci chiar înainte de pauză, grație unei execuții magistrale reușite de Andrei Ciobanu din lovitură liberă.

Vasile Miriuță, fostul antrenor al celor de la CFR Cluj, a analizat prima partidă a României U21 de la turneul final și este de părere că nu a existat o diferență de valoare între cele două echipe. Tehnicianul în vârstă de 52 de ani consideră că ultima parte a meciului a fost la discreția naționalei lui Adrian Mutu, care putea chiar să dea lovitura în finalul partidei.

miriuta despre tricolori

“Analizând ultimele 15 minute, putem să spunem că meritam să câştigăm. Am început mai greu, dar nu ne-a fost frică de ei, din ce am văzut. După primele 15 minute, când ei au avut iniţiativa, au marcat, au fost periculoşi la fazele fixe, am reuşit să egalăm repede. N-au fost peste noi, au avut posesie de-a latul terenului. Ne-am închis bine, am fost grupaţi la mijlocul terenului. Când am recuperat, am verticalizat şi am jucat repede. Am avut 2-3 contraatacuri în prima repriză, dacă le tratam cu mai mare seriozitate, puteam să înscriem.

Citește și Denis Ciobotariu, alegerea surpriză a lui Adrian Mutu: “Cred că nici el nu s-a aşteptat să fie titular!”

În repriza a doua, când am văzut că au obosit un pic, ne-am dus peste ei, am avut acele ocazii ale lui Paşcanu, Ciobanu. Puteam să învingem şi nu era mincinos jocul dacă am fi câştigat. La Olanda s-a văzut superioritatea cum pasează, dar n-au fost mai buni ca noi. În ziua de azi, posesie nu-ţi câştigă o partidă. Adi Mutu a pregătit meciul foarte bine din punct de vedere tactic.

Olandezii au jucători care joacă foarte bine între linii şi în dueluri unu la unu. Aceşti tineri olandezi sunt foarte buni la cluburile lor. Una e să joci la Leipzig alături de Forsberg, Sabitzer etc, şi alta e să joci la naţională cu jucători de aceeaşi vârstă şi valoare. La echipele mari, te trag şi jucătorii valoroşi. Nu s-a văzut o diferenţă între noi şi ei. Când am jucat repede, am făcut presing avansat, i-am surprins. S-a văzut că greşesc când pui presiune pe ei”, a spus Vasile Miriuţă, potrivit Look Sport.

Citește și VIDEO | Ce le-a spus Adrian Mutu jucătorilor săi imediat după terminarea partidei! Discursul “Briliantului” direct pe teren

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare