FC Viitorul joacă în deplasare la FC Hermannstadtmarţi, în sferturile de finală ale Cupei României. Gică Hagi a anunțat că va utiliza jucători cu mai puține minute în Liga 1, dar a subliniat că nu neglijează obiectivul calificării în semifinale.

Viitorul este fără victorie de la 1 decembrie 2018 și are 7 meciuri consecutive fără gol marcat în Liga 1.

La 22 decembrie 2018, Hermannstadt a învins Viitorul cu 1-0 în campionat. (VIDEO)

Este un meci de Cupă cu finalista de anul trecut. Atunci era în Liga a 2-a, dar a ajuns până în finală. Este o echipă care a crescut de la începutul campionatului până acum, o echipă pe care am învins-o cu 1-0 acasă, la ei am pierdut cu 1-0. Este o echipă organizată, care stă bine în teren, destul de agresivă în atac. Chiar dacă pare că e o echipă care se apăra, e o echipă penetrantă, cu două vârfuri. Are mobilitate, forţă, viteză.

Ne interesează să trecem, este un examen foarte bun. Cupa este un obiectiv, doar că o abordăm cu jucătorii care au mai puţine minute şi trebuie să le dau şi lor o şansă. Dar asta nu înseamnă că tratăm superficial sau nu vrem să ne calificăm. Mi se pare normal să le dai minute şi celorlalţi, pentru că toţi fac parte din lot şi trebuie să primească o şansă. Am încredere în ei, am luat această decizie şi mi-o asum„, a spus Gică Hagi în cadrul unei conferințe de presă.

Partida FC Hermannstadt – FC Viitorul se va disputa marţi, de la ora 20:00, la Piteşti.

Dunărea Călăraşi – Astra Giurgiu, Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj și AFK Csikszereda – Universitatea Craiova sunt celelalte sferturi de finală ale Cupei României.