VIDEO | Cum se schimbă handbalul românesc începând cu sezonul viitor

Alexandru Dedu, președintele Federației de Handbal, a vorbit despre ultimele decizii din handbalul românesc, la puțin timp după terminarea ședinței Consiliului de Administrație.

În acest sezon nu va fi desemnată campioana nici în Liga Florilor, nici în Liga Zimbrilor.

Alexandru Dedu a dezvăluit numele echipelor românești care vor merge în acest sezon în Champions League. La fete vom fi reprezentați de SCM Rm. Vâlcea  (echipa care a fost desemnată de Consiliul de Administrație ca lider al ierarhiei interne), iar la băieți de Dinamo București.

CSM Bucuresti - SCM Rm. Valcea

Președintele Dedu va face lobby la forul european ca CSM București să primească wildcard pentru Liga Campionilor.

În plus, acesta a anunțat că din sezonul viitor se va renunța la criteriul jucătorilor extracomunitari în campionatul intern, precizând că va exista obligativitatea a 8 jucători străini pe bancă și minimum 2 jucători români în teren.

„Am fi vrut ca altfel să fie tranșat acest campionat, dar termenul limită impus de EHF ne-a lăsat fără prea multe opțiuni și a trebuit să ajungem la un compromis de acest gen” , a spus președintele Federației Române de Handbal.

Citește și • Dinamo, clubul care s-a bucurat cel mai mult de sprijinul arbitrilor!? „Foloseau tehnici odioase, erau diabolici”

Spynews.ro