RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Cum reacţionează Agenţia Mondială Antidoping la vaccinul împotriva Covid-19! ,,Sănătatea sportivilor este cea mai importantă”

Agenţia Mondială Antidoping a oferit o clarificare în ceea ce priveşte vaccinul care ar trebui să stopeze pandemia de Coronavirus.

AMA susţine că în aceste momente nu are motive să creadă că vaccinul împotriva Covid-19 este în dezacord cu reglementările sale.

Agenţia a ţinut să facă anumite lămuriri cu privire la noul vaccin, pentru a-i linişti pe sportivi, pentru care evidenţiază că sănătatea lor este cea mai importantă.

AMA face clarificări cu privire la poziţia faţă de vaccinurile împotriva COVID-19. Ca parte a eforturilor continue de monitorizare a impactului COVID-19 asupra activităţii antidoping la nivel mondial, Agenţia Mondială Anti-Doping (AMA) doreşte să ofere clarificări sportivilor şi celorlalţi parteneri, cu privire la statutul vaccinurilor împotriva SARS-Cov-2 raportat la Lista Interzisă.

coronavirus-vaccine-bottles

Sănătatea sportivilor este cea mai importantă preocupare a AMA (WADA) pe perioada acestei pandemii, iar aceştia pot fi asiguraţi că, în eventualitatea puţin probabilă în care un vaccin ar cauza o încălcare a reglementărilor antidoping conform Codului Mondial Antidoping, supravegherea de către AMA (WADA) a oricărei gestionări ulterioare a rezultatelor va garanta că vaccinurile şi principiile antidoping nu intră în conflict. Pentru a fi mai clari, în ciuda noutăţii acestor vaccinuri, nu există niciun motiv să credem că astfel de vaccinuri ar contraveni reglementărilor antidoping.”, apare pe siteul Agenţiei Naţionale Antidoping.

Citeşte şi EXCLUSIV | Becali spune ”pas” vaccinului anti-COVID și anunță: ”În 3-4 luni nu mai există virusul!”

Agenţia Mondială Antidoping a încheiat o înţelegere cu mai multe companii farmaceutice, inclusiv cu Pfizer, precum şi cu Federaţia Internaţională a Asociaţiilor şi Producătorilor din Domeniul Farmaceutic, pentru a stabili compoziţia exactă a vaccinurulor care sunt acum puse la dispoziţie, anunţă ANAD.

,,AMA este în permanentă legătură cu aceştia pe această temă, pentru a stabili compoziţia exactă a diferitelor vaccinuri puse în prezent la dispoziţie. AMA va continua să comunice cu sportivii şi ceilalţi parteneri, pe măsură ce apar noi informaţii relevante.

Având în vedere că vor exista mai multe vaccinuri dezvoltate şi utilizate, este prematur să facem declaraţii definitive privind compoziţia lor; însă, sportivii pot fi încrezători că AMA va continua să monitorizeze toate informaţiile disponibile şi îi va consilia, atât pe ei cât şi pe alţi membrii ai comunităţii antidoping, în cazul în care vreun ingredient al vreunui vaccin ar ridica probleme.”, mai apare în comunicatul emis de Agenţia Naţională de Antidoping.

Campania de vaccinare împotriva Covid 19, în România, a început la finalul anului 2020, iar prima fază a fost destinată celor care activează în sistemul medical şi în domeniul asistenţei medico-sociale.

În acest moment, în România se desfăşoară a doua etapă de vaccinare, iar cei vizaţi sunt cei care au vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, dar şi personal cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. Ultima etapă a vaccinării va cea a imunizării populaţiei generale.

Citeşte şi Ianis Hagi şi-a decis viitorul la Rangers! Anunţul făcut de mijlocaşul român

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare