Cum arată urnele pentru optimile Cupei României. Tragerea la sorți, luni

Federația Română de Fotbal a anunțat că tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Cupei României va avea loc luni, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului. Petrolul Ploiești este singura echipa repartizată în urna a doua, astfel că poate întâlni orice adversar aflat în competiție.

Conform regulamentului competiției, pentru tragerea la sorți se vor păstra urnele alcătuite înainte de faza „16”-imilor, cu mențiunea că echipele din Urna B, care au eliminat formații din Urna A, au preluat locul acestora.

Petrolul Ploiești a rămas singura formație din Urna B. ‘Lupii galbeni’ au câștigat Cupa României de trei ori, ultima dată în 2013.

Meciurile din optimi se vor juca în perioada 29 – 31 octombrie.

URNA A:

 1. FC CFR 1907 CLUJ SA / AFC BOTOŞANI
 2. SC FC FCSB SA
 3. CS SĂNĂTATEA SERVICII PUBLICE CLUJ (Liga a 3-a)
 4. UNIVERSITATEA CRAIOVA
 5. AFC ASTRA
 6. ACS SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE
 7. ACS FORESTA SUCEAVA (Liga a 3-a)
 8. SC DINAMO 1948 SA
 9. SC FC VOLUNTARI SA
 10. ACSM POLITEHNICA IAŞI
 11. AFC HERMANNSTADT
 12. AS FC UNIVERSITATEA CLUJ (Liga a 2-a)
 13. CS MIOVENI (Liga a 2-a)
 14. AFC METALUL BUZĂU (Liga a 3-a)
 15. ACS FC ACADEMICA CLINCENI

URNA B:

 1. FC PETROLUL PLOIEŞTI (Liga a 2-a)

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

O regulă importantă pentru Cupa României este următoarea: o echipă considerată gazdă care nu are un stadion dotat cu instalație de nocturnă va juca pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare.