Doru Sechelariu, fiul lui Dumitru Sechelariu, a renunțat la visul tatălui său, de a deveni primul român din Formula 1.

Fiul fostului conducător de la FCM Bacău a povestit pentru Fanatik cum a renunțat la automobilism după moartea tatălui său și ce probleme a întâmpinat după aceea.

Eu chiar am sperat să-i îndeplinesc visul. Managerul meu Dan Alexandrescu rămăsese în contact cu mai multe echipe. Era aproape imposibil să ajung în Formula 1. Totuși, dacă în 2011, după ce mi-am dat Bacalaureatul, aș fi plecat în America, în Indy Car, eu sunt convins că și acum mi-aș fi câștigat traiul și necesitățile de zi cu zi din automobilism„, a povestit Doru Sechelariu.

Cu ce a rămas de la tatăl său

Dumitru Sechelariu ajunsese un om influent în fotbal și afacerile mergeau bine. A investit peste 7 milioane de euro numai în pasiunea fiului pentru automobilism.

Doru Sechelariu spune că tatăl său, care a decedat nu 2013, nu a avut bani în conturi, pentru că îi rula tot timpul. Unchiul său se ocupă de afaceri, iar fiul a rămas cu o casă.

Tata nu a fost omul care să pună bani deoparte. Pista de karting era amanetată ca să particip eu la sezonul 2010… Ce să mai zic? În conturi erau uitați vreo 6.000 de roni, nimic mai mult… La tata banii circulau, ăsta era rostul lor… Poate în perioada bună să fii avut 80-100 de milioane la el, dar în rest, nu…

Nu era omul care să strângă bani și să-și mănânce de sub unghii…

Tata mi-a lăsat o casă pe numele meu pe care am scos-o la vânzare cu 375.000 de euro, dar nu am primit nicio ofertă. Recent am mai băgat niște bani în ea să o renovez și am închiriat-o… Iau cam 1.000 de euro lunar pe ea… Din banii ăștia îmi plătesc chiria unde stau cu prietena mea și ne mai rămân și nouă de cheltuieli…”, spune Doru Sechelariu.

Față de cum eram și cum sunt acum, mulțumesc lui Dumnezeu!, mă descurc bine… Chiar dacă erau momente acum câțiva ani când nu ieșeam din casă pentru că nu aveam bani de motorină! Acum vreau să-mi găsesc cadența, să am un drum al meu, să fie ceva stabil. Aș vrea în lumea curselor, dar nu mai am speranțe în sensul ăsta. Oricum, nu cred că l-am dezamăgit pe tatăl meu, chiar dacă nu am continuat ca pilot. Am rămas mereu un om corect, așa cum dorea și tatăl meu, indiferent ce probleme și greutăți am întâmpinat de când el nu mai e…„, a adăugat el.

Povești cu Gigi Becali și Dumitru Dragomir

Fiul lui Sechelariu își amintește de celebrele partide de poker pe care tatăl lui le juca cu Becali, Dumitru Dragomir sau Porumboiu. Spune însă că niciodată nu s-a jucat pe fotbaliști.

Am stat la câteva, dar nu înțelegeam nimic. As, șapte, popă… Nimic mai mult… I-am prins pe toți, pe domnu’ Gigi, pe domnu’ Ștefan, pe domnu’ Porumboiu, pe domnu’ Dragomir. Dar toate sunt istorie deja.

Din ce știu eu, tata nu a pierdut niciun jucător. Câștiga cam 70-80 la sută dintre partide, din ce am văzut și spuneau și cei de lângă el.

Iar despre jucători? Cum să piardă vreunul când toți au plecat pe bani de la Bacău, iar pe Baciu, de exemplu, Bacăul a primit bani de la Gigi Becali, după ce s-au judecat, și după moartea tatălui meu. Definitiv și irevocabil. Pe Goian a luat bani, pe Cristea a luat bani, pe Lovin a luat bani… Astea sunt realități, nu povești care dau bine în presă„.

Ultima încercare

Ultima încercare în automobilism a fost cu echipa Fisichella Motor Sport.

Să spunem că Giancarlo Fisichella era doar cu numele acolo… Așa… Sezonul a fost o poveste întreagă. La început aveam o mașină neagră cu gri, cu dungi portocalii, a lui Fisichella…

Apoi, când am câștigat la Monza aveam o mașină roșie… În timp ce eu concuram pentru Fisichella, ei aveau un proces cu un pilot spaniol, Andy Soucek.

Eu am venit la Valencia pentru cursă, în iulie, era a șasea cursă a anului. Și ei nu erau acolo…

M-au sunat că au avut niște probleme și nu pot veni la cursă… Au zis că o să se revanșeze…

Am achitat alți bani și am concurat cu altă echipă la Valencia… La următoarea cursă, la Spa, cei de la Fisichella au venit, dar a apărut poliția și le-a pus sechestru pe bunuri!

Ca să vedeți ce țeapă mi-am luat… În acel an, 2009, tata s-a dat de ceasul morții să facă rost de bani și a plătit 300.000 de euro plus un bonus de 60.000 înainte de jumătatea sezonului.

Chiar zilele trecute am vorbit cu fostul șef de acolo, Paolo… A fost și el pilot… Acum Paolo are niște probleme mari de sănătate, e în scaun cu rotile…

I-am scris că au și acum datorii la mine… Mi-a zis că-i pare rău, dar echipa nu mai există… De unde să-mi dea bani? Tata a zis atunci să nu mai stăm să ne judecăm cu ei pentru 100.000 de euro. Dar acum, pentru mine, suma asta este imensă! I-men-să! Sunt episoade care m-au tras în jos puțin câte puțin. Dar mă voi ridica iar, puțin câte puțin…”, a mai spus Doru Sechelariu, pentru Fanatik.