Cum a „mușcat” Fenerbahce momeala lui Giovani Becali la transferul lui Sabin Ilie, în 1997!

Marcel Pușcaș și-a lansat, azi, cartea ”Fotbalul în cârje”, în care autorul trece în revistă momentele spectaculoase ale carierei sale împărțite, el fiind în perioade diferite, atât fotbalist cât și antrenor, președinte, impresar și jurnalist. Unul dintre momentele istorisite este vânzarea lui Sabin Ilie la Fenerbahce.

marcel puscas

Povestea vânzării lui Sabin Ilie la Fenerbahce, în 1997, e demnă de un scenariu de film. „Era golgeterul României. Avusese cel mai bun sezon din carieră. Cu toate astea, nimeni nu-l dorea pe o sumă cu șase zerouri. Printr-o cacealma bine ticluită cu Giovanni Becali am «alertat» presa din Turcia că rivalele Fenerbahce, Istanbulspor și Beșiktaș l-ar dori pe atacantul nostru. Nici vorbă să fi discutat cu ei. Ținând cont de cota avută de Adrian, fratele lui Sabin, la Galatasaray, cei de la Fener au mușcat momeala.

sabin ilie fener

L-au sunat pe Becali. Acesta le-a prezentat o casetă cu niște goluri uluitoare și multe, spunându-le bașkanilor că Sabin e mult mai valoros decât Adi. Inițial au oferit doar 800.000 de dolari. Am plecat cu Giovanni, cu Sabin și cu Leta, viitoarea fostă soție, la Istanbul, cu un avion privat pus la dispoziție de Fener. A doua zi, turcii au pornit licitația de la 800.000 de dolari, iar eu de la două milioane de euro. Într-un final, am bătut palma pentru 1,5 milioane dolari și o vacanță de 10 zile în Antalya pentru Lăcătuș și compania, însoțiți de neveste” a scris Pușcaș în „Fotbal în cârje”.

Citește și După despărțirea de Iencsi, Rapid curtează un antrenor de Liga 1!