Cum putea rata Bourceanu transferul la FCSB în 2011: ,,Nu eram conştient de toate lucrurile”

Alexandru Bourceanu (36 ani) a ajuns la FCSB în 2011, cu care a triumfat de trei ori în Liga 1 și a făcut parte din marea echipă care a eliminat-o pe Ajax din șaisprezecimile Europa League. 

La aproape 10 ani distanță de la momentul transferului, fostul mijlocaș a povestit cum a decurs acesta și de ce inițial a vrut să refuze oferta venită din partea lui Gigi Becali. Aștepta un interes de la o echipă din străinătate, dar care nu a mai venit.

bourceanu

Trebuia să fac pasul, era clar. Banii pe care i-am primit erau foarte buni şi trebuia să fac şi pasul, pentru că Timişoara era în Liga 2. Am aşteptat oferte din afară, nu au venit, dar am înţeles abia acum de ce nu au venit. Era vorba despre valoare, sunt lucruri pe care le-am conştientizat despre un mijlocaş central acum câteva săptămâni. Eram conştient de unele lucruri, dar nu de toate, a povestit momentul Bourceanu, la Look Sport LIVE.

Nu doar că a făcut parte din ultima mare echipă a FCSB-ului, dar a fost multă vreme și liderul din vestiarul roș-albaștrilor, cel care purta banderola pe braț.

Căpitan m-a pus Nea Gigi. Pentru mine a fost bine, nu ştiu cum a fost pentru ceilalţi. A fost Varela, apoi Pintilii, s-a accidentat Pintilii şi am fost eu. Apoi, cumva, deodată nu am mai fost. Cred că înţeleg şi fac presupuneri spunând nişte lucruri. Cert e că nu am mai fost căpitan! Am fost oarecum dezamăgit. Poate şi pentru că eu consideram că mi se cuvine, ceea ce nu e corect, etic vorbind. Dezamăgit am fost, dar a fost opţiunea echipei, a clubului, şi a trebuit să o respect”.

bourceanu

Lucrurile încep să se schimbe pentru cei de la FCSB. Acum s-au maturizat. Când vii la FCSB la 20-21 de ani, puţini sunt Mirel Rădoi să se impună. E foarte complicat. Poate, dacă nu m-ar fi pus Nea Gigi atunci, nici eu nu aş fi ajuns liderul care am fost după 3-4 ani. Sau unul dintre lideri, că nu am fost niciun moment singurul lider. Au fost mai mulţi jucători care, cumva, făceau coaching pentru colegii lor. Nu am avut acea personalitate de a fi singurul lider, aşa cum a fost Mirel Rădoi“, a mai declarat fostul căpitan al FCSB-ului.

Alături de echipa lui Gigi Becali, Alex Bourceanu a mai câștigat o Cupă și o Supercupă a României. În prezent, fostul căpitan vrea să se apuce de cariera de antrenorat.

bourceanu-fcsb

CITEȘTE ȘI –>> Un fost căpitan al roș-albaștrilor își spune oful: „Nu ştiu care e Steaua, care nu e Steaua. Nu dau calde nimănui”