Cu Lucescu la psiholog! “Curajos, dar singuratic!”

Grecii nu au uitat perioada petrecută de Răzvan Lucescu la PAOK, mai ales în condiţiile în care succesorul său, portughezul Abel Ferreira, nu a avut un start ideal cu echipa.

Jurnaliştii eleni au apelat la un psiholog pentru a face comparaţia între cei doi antrenori. Specialistul a făcut o descriere a tehnicienilor doar pe baza fotografiilor şi a reacţiilor din timpul meciurilor. “Trebuie să înţelegeţi că evaluarea fiziologică nu este o formă de examinare psihologică ştiinţifică. Rezultă din analiza unor mişcări ale corpului, posturi, dar nu este un diagnostic ştiinţific formal” – a explicat Vicky Koulianou, un reputat psiholog specializat în consilierea sportivilor.

Specialistul la care au apelat jurnaliştii de la Metrosport i-a făcut un tablou complet antrenorului român.

“Răzvan Lucescu pare a aparţine personalităţii unui lider maniacal. Aceşti oameni sunt deobicei entuziaşti şi îndrăgostiţi. Îi seduc pe alţii cu entuziasmul lor şi pot obţine rezultate fantastice. Sunt greu de contrazis, curajoşi şi foarte muncitori. Reversul medaliei este că de obicei sunt persoane singuratice. După muncă sau misiune le vine greu să se relaxeze, rămân tensionaţi şi evită relaţiile interpersonale” – a explicat psihologul elen.

Răzvan Lucescu a preluat Al Hilal după despărţirea de PAOK Salonic. Echipa antrenorului român este lider în Arabia Saudită şi aproape de calificarea în finala Ligii Campionilor Asiei. În meciul tur din semifinale, Al Hilal a învins Al Sadd (Qatar) cu 4-1 în deplasare.

Spynews.ro