CSM Bucureşti, vicecampioana României la handbal feminin, s-a despărţit de norvegianca Amanda Kurtovic şi de suedeza Sabina Jacobsen.

Interul dreapta Kurtovic (27 ani) a jucat pentru CSM în ultimii doi ani. Norvegianca a semnat încă din februarie un contract cu campioana Europei, Gyor.

Amanda Kurtovic a primit o plachetă omagială din partea managerului general Gabriela Szabo și a vorbit despre perioada petrecută la CSM București.

 

Este un moment emoționant pentru mine, cel al despărțirii de tot ce înseamnă CSM București… Au fost doi ani minunați, am învățat multe despre mine ca om, iar ca jucător m-am dezvoltat enorm. Voi ține legătura cu fetele și le voi susține indiferent de situație. Cele mai frumoase amintiri sunt din Final Four-ul de anul trecut și sigur nu voi uita toate clipele petrecute cu fetele.

Îmi va lipsi totul din România, orașul București mi-a plăcut foarte mult, oamenii m-au primit incredibil și voi păstra în sufletul meu tot ce am trăit aici. Este posibil să mă întorc la CSM București, nu se știe niciodată unde mă duce cariera. Cel mai mare vis al meu la nivel de echipe de club este să câștig Liga Campionilor, iar pentru asta muncesc și voi munci zi de zi„, a spus Kurtovic pentru site-ul oficial al clubului.

Apărătoarea suedeză Sabina Jacobsen (30 de ani) nu şi-a anunţat încă viitoarea destinaţie.

Ultimele luni au trecut foarte rapid și mă simt puțin ciudat că, după vacanță, nu mă voi mai întâlni cu fetele. Cele mai frumoase amintiri sunt legate de colegele mele și de Final Four-ul de anul trecut al Ligii Campionilor. Am petrecut o perioadă plină la CSM București, a fost o experiență incredibilă și sunt fericită că am trăit toate aceste lucruri în România. Le țin pumnii fetelor pentru sezonul viitor, știu că gândurile zboară la Liga Campionilor, știu, de asemenea, că va fi greu, dar au toate șansele să cucerească trofeul„, a spus Jacobsen.

Cele trei jucătoare au în palmares titlul naţional în 2018, două Cupe ale României (2018, 2019), precum şi medalia de bronz în sezonul 2017-2018 al Ligii Campionilor.

CSM București a transferat 9 jucătoare până acum: Crina Pintea (pivot), Laura Chiper (extremă dreapta), Denisa Dedu (portar), Gabriela Perianu (inter stânga), norvegianca Nora Mork (inter dreapta), spaniola Carmen Martin (extremă dreapta), suedeza Linnea Torstensson (inter stânga) şi muntenegrencele Andrea Klikovac (inter dreapta) şi Itana Grbic (extremă stânga).