CSM București, campioana României la handbal feminin, va avea din vară un lot format din mai multe jucătoare române decât străine. Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi și Laura Chiper vor semna contracte cu ‘tigroaicele’. 

Potrivit Gazetei Sporturilor, CSM București își dorește să clădească o echipa cu cât mai multe jucătoare care evoluează în naționala României. În prezent, raportul jucătoare străine – jucătoare autohtone este 10-8.

CSM nu a făcut deocamdată niciun anunț oficial, dar președintele Andrei Luca s-ar fi întâlnit cu portarul Denisa Dedu și cu interul stânga Gabriela Perianu pentru a oficializa transferurile.

Denisa Dedu a recunoscut că nu va mai juca din vară în Ungaria, într-o discuție purtată pe Instagram. „Nu pot să spun nimic acum, dar o să aflați în curând unde voi juca”, le-a spus Denisa fanilor.

CSM București a mai obținut semnătura a două handbaliste de la Corona Brașov. Este vorba despre Eliza Buceschi, centrul „naționalei” României, cea mai bună marcatoare a „tricolorelor” la EURO 2018, dar și despre Laura Chiper, extremă dreapta, care părăsește Corona după 8 ani petrecuți sub Tâmpa.

Eliza Buceschi

Bucureștencele o mai doresc și pe Crina Pintea, dar aceasta nu a oferit un răspuns la propunerea venită din partea clubului, întrucât mai are oferte de la Rostov Don și SCM Rm. Vâlcea.

Duminică, de la ora 15:00, CSM București va juca în deplasare cu Thuringer (Germania), în grupele Ligii Campionilor.