CSM București a suspendat contractele sportivilor! Ce se întâmplă cu salariile

Clubul Sportiv Municipal București a întrerupt activitatea tuturor secțiilor, pe fondul pandemiei de coronavirus. Sportivii și staff-ul tehnic vor primi o indemnizație de 75 la sută din salariul mediu brut.

CSM București a suspendat contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență, care urmare a ordonanței militare care a intrat în vigoare în România.

Handbalistele de la CSM nu şi-au mai luat salariile din luna decembrie și ar putea cere rezilierea contractelor.

La echipa feminină de handbal, contractele lunare variază între 800 de euro, cât are tânăra Bianca Marin, şi 17.500 de euro, cât are Cristina Neagu. Bugetul ‘tigroaceilor’ este de aproximativ 3 milioane de euro pe sezon, aproape jumătate din bugetul total al clubului CSM București.  

Clubul Sportiv Municipal București traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situație în care se află și celelalte structuri sportive din România și din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor sportive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal București a întrerupt activitatea tuturor secțiilor, sănătatea sportivilor și iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.  

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanțele militare nr. 1 și 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligați de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Participanții la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani aferente activității sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020). 

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialitățile vor ridica starea de urgență. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Trebuie să avem răbdare și înțelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate și, suntem siguri, vom ieși învingători și din această teribilă încercare“, se arată într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI -> Corona Brașov, prima victimă a pandemiei de coronavirus?! „E bătaie de joc!”