CSA Steaua continuă războiul cu echipa lui Gigi Becali! Juristul clubului Armatei, Florin Talpan, a trimis o solicitare la UEFA și 4 kilograme de documente prin care solicită excluderea FCSB din toate competițiile! mai mult decât atât, Talpan propune ca Steaua să ia locul FCSB în prima ligă!

Steaua notifică UEFA că FCSB a fost afiliată ilegal de Federația Română de Fotbal.  

„SC Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) nu este succesoarea şi nu deţine recordurile sportive ale echipei de fotbal care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987, nu are nicio bază materială şi a fost afiliată ilegal de Federaţia Română de Fotbal.

SC Fotbal Club FCSB SA a informat CSA Steaua că se va supune sentinţei emise de instanţă, dar această conformare nu s-a produs. SC FC FCSB nu a notificat FRF şi forurile internaţionale (UEFA şi FIFA) privind faptul că nu mai deţine marca şi numele Steaua şi Steaua Bucureşti, chiar dacă era silită să facă asta, pentru ca FRF şi forurile internaţionale să facă paşii legali necesari”, se arată în documentele obținute de Prosport.

Talpan cere ca UEFA să modifice datele de pe site-ul forului european privind palmaresul FCSB: 

„Vă rugăm să luaţi la cunoştinţă că performanţele CSA Steaua Bucureşti sunt greşit trecute pe pagina instituţiei dumneavoastră.

Alături de participările CSA Steaua în competiţiile europene apare logoul unui alt club de fotbal, SC FC FCSB SA, club înfiinţat în 2004. De asemenea, performanţele obţinute de clubul nostru, care includ, printre altele, câştigarea Cupei Campionilor în 1986, sunt eronat incluse între performanţele clubului de fotbal născut în 2004.

De aceea vă cerem să rectificaţi greşeala apărută pe site-ul dumneavoastră. CSA Steaua a luat măsuri legale împotriva SC FC FCSB SA, care încearcă să-şi asume identitatea noastră în mod fraudulos şi intenţionat. Vă cerem să rectificaţi informaţiile de pe site-ul dumneavoastră astfel încât să fie o deosebire clară între CSA Steaua, care deţine performanţe impresionante, precum Cupa Campionilor din 1986 şi Supercupa Europei din 1987, şi SC FC FCSB SA, o echipă înfiinţată în 2004 şi care, într-o manieră ilegală şi înşelătoare, v-a notificat şi informat pentru a crea confuzie, cu scopul evident de a înşela suporterii fotbalului din întreaga lume şi, în particular, pe cei ai CSA Steaua”, se arată în solicitare.

GIGI BECALI

Potrivit Prosport, CSA Steaua a solicitat UEFA măsuri drastice împotriva echipei lui Gigi Becali:

*rectificarea site-ului UEFA

*excluderea SC FC FCSB SA din toate competiţiile europene.

*ordin de dezafiliere a FCSB în campionatul intern

*includerea CSA Steaua în locul FC FCSB SA în Liga 1 (!)