RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

CRIZĂ la Sporting Lisabona! Patru jucători de bază și-au reziliat contractele

Sporting Lisabona a pierdut patru jucători de bază, după ce aceștia și-au reziliat înțelegerile cu clubul. Bas Dost, William Carvalho, Gelson Martins și Bruno Fernandes au fost declarați liberi de contract. Jucătorii au vrut să plece din cauza unui conflict cu suporterii și a unor acuze din partea președintelui clubului.

Comisia pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul Federației Portugheze de Fotbal a decis că poate fi aplicată clauza pentru „cauză justă”, acceptând cererile celor patru jucători.

Președintele clubului lusitan, Bruno de Carvalho, a amenințat cu acțiuni în instanță împotriva jucătorilor care au cerut rezilierea contractelor.

De cealaltă parte, Bas Dost, William Carvalho, Gelson Martins și Bruno Fernandes l-au acuzat pe Carvalho că a denigrat jucătorii și antrenorii echipei și că nu i-a susținut în fața fanilor.

După eliminarea lui Sporting în sferturile de finală ale Europa League, de către Atletico Madrid, Bruno de Carvalho a decis excluderea din lot a 19 jucători, acuzați că nu au evoluat la capacitate maximă. 

La 15 mai, un grup de 50 de huligani a pătruns la unul dintre antrenamentele echipei și i-a agresat pe jucători și pe membrii staff-ului. Atacantul olandez Bas Dost a fost rănit în zona capului. La scurt timp după acest incident, Rui Patricio, portarul și căpitanul echipei, și-a reziliat unilateral contractul.

Bas Dost are o cotă de piață estimată la 19 milioane de euro și este dorit în Premier League. Mijlocașul defensiv William Carvalho are o cotă de 25 de milioane de euro.  Valoarea mijlocașului ofensiv Bruno Fernandes este estimată la 20 de milioane de euro, iar mijlocașul de bandă Gelson Martins este cotat la 30 de milioane de euro.

La 6 iunie, antrenorul Jorge Jesus și-a reziliat înțelegerea cu Sporting. A treia cea mai titrată echipă din Portugalia a încheiat actuala ediție de campionat pe locul al treilea, ratând calificarea în Liga Campionilor.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare